top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Tussen twee werelden – Laura Diane

Ik kreeg dit boek als cadeau van Sylvana, waar ik onwijs blij mee ben.

Nederlands | Hardcover | 9789044850710 | 22 juli 2023 | 264 pagina's Uitgeverij Clavis Young Adult| Prijs €21,95


Voor het lezen:

Na de cliffhanger, waarmee deel één afsloot, sta ik te springen om aan deel twee te gaan beginnen. Ik heb hoge en goede verwachtingen. Hopelijk weet Laura Diane me met dit deel wederom te verrassen en een prachtige verhaallijn neer te zetten. Ook hoop ik weer van haar vlotte en levendige schrijfstijl te gaan genieten. De cover sluit prachtig aan op deel één en is ditmaal wat duisterder van kleur, zal dat betekenen dat er heftige dingen staan te gebeuren?

 

Het verhaal:

Het verzet in het Magic Kingdom laait verder op. Ze beginnen een demonstratie, maar wanneer de raad van bestuur hardhandig ingrijpt, kan Ayla zich niet langer inhouden en gaat de confrontatie met Alexander Redmond aan. De waarheid komt boven tafel, maar niets is wat het lijkt. De wereld van Ayla staat op zijn kop. Niet alleen die van Ayla, ook die van Owen. Ayla raakt hierdoor verstrikt in een tweestrijd. Moet ze haar verstand of haar hart volgen? Daarbij komt het gevaar van de Hyena's ook steeds dichterbij...

 

Mijn ervaring:

Het boek begint met een terugblik met wat er kort gebeurde in deel één. Dit vond ik erg prettig, aangezien het enige tijd geleden was dat ik van dit eerste deel genoten heb. Daarop volgt weer de prachtig geïllustreerde plattegrond van Magic Kingdom. Waarna het tweede verhaal start.


Door de prettige en heldere terugblik zit ik snel alweer compleet in het verhaal. De schrijfstijl van Laura Diane is heerlijk vlot, levendig en erg krachtig geschreven, waardoor ik me compleet in de dystrofische wereld van Magic Kingdom bij Ayla waande. In het tweede deel komen ook de personages uit het eerste deel weer terug. Dit zorgt ervoor dat de personages gedurende het verloop van de boeken steeds verder uitgediept worden en je ze ook ziet evolueren.


Het tempo zit dan ook weer erg snel in de verhaallijn, die perfect aansluit op deel één, maar compleet anders, origineel en verrassend is. En geloof me, dit tweede deel weet je direct compleet in zijn grip te nemen. De wendingen en gebeurtenissen overvallen, choqueren en verrassen je. iedere keer als je denkt te weten wat er staat te gebeuren weet Laura Diane je van je sokken te blazen. Het verhaal zit dan ook vol bizarre en onverwachte twists, die ze op fantastische en grandioze wijze heeft neergezet. Ik moet zeggen dat niet eerder een boek me zo heeft weten te verrassen en overvallen. Daarbij sluit ook dit deel weer af met een cliffhanger die absoluut gekmakend is.. nu wachten op deel drie.


Tussen twee werelden is een enorm origineel, bijzonder en verrassend tweede deel van de serie Magic Kingdom. Het is een vlot en levendig geschreven verhaal waar je compleet in op gaat. Het tempo in de verhaallijn ligt vrij hoog en de meest bizarre, onverwachte en choquerende gebeurtenissen volgen zich in het tweede deel aan elkaar op. Met een cliffhanger sluit het tweede deel af, dus.... Laura Diane... kom snel met deel drie. MEGA dikke aanrader deze serie!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page