top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Tweede leven – Louise Candlish

Deze nieuwe suspence maakte me gelijk door de uitnodigende cover nieuwsgierig. Van Xander Uitgevers kreeg ik de kans om het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789021480008 | 06 juli 2023 | 384 pagina's Xander Uitgevers | Prijs €21,99


Voor het lezen:

Door de spannende en mysterieuze cover, werd bij het zien van dit boek direct mijn aandacht getrokken. Het spookachtige huis in een donkere setting geeft een intrigerend en unheimisch gevoel. De typografie van de titel is hier perfect op afgestemd, blijft goed leesbaar en versterkt het prachtige beeld. Wanneer ik de quote van Lisa Jewell over het boek zie, een van mijn favoriete schrijvers, weet ik direct dat ik dit boek moet lezen. Het is het eerste boek dat ik van Louise Candlish ga lezen, dus ik ben super nieuwsgierig.

 

Het verhaal:

Alex leidt een prettig en rustig leven met zijn vrouw Beth in een Londense buitenwijk. Hij is gesloten, maar wel vriendelijk naar zijn omgeving. Wanneer er in de wijk wordt aangekondigd dat er tegenover hun huis plaatsgemaakt gaat worden voor de aanleg van een mooi wandelpad, is iedereen behalve Alex hier blij mee. De gebeurtenis maakt hem chagrijnig en onrustig en hij verandert in een opvliegend persoon. Het blijkt dat Alex daar vijfentwintig jaar geleden een probleem begraven heeft waarvoor hij al heel lang op de vlucht is. Als zijn geheim ontdekt wordt zal dat het einde van zijn zorgvuldig opgebouwde leven betekenen.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal switcht tussen het heden van Alex en het verleden van Rick. Beide verhalen vervolgen zich in chronologische volgorde. De twee hoofdpersonages zijn goed uitgediept. Bijna vanaf het begin weet Louise Candlish door haar manier van schrijven een spanning en sfeer in de verhaallijn te brengen, die ze gedurende het verhaal alleen maar verder opbouwt. Daarbij schrijft ze enorm vlot en levendig. Door de combinatie van haar sterke beschrijvingen van de situatie, omgeving en gebeurtenissen en de dialogen is het verhaal realistisch en komt het tot leven. Het verhaal heeft een intense, spannende en sterke verhaallijn. Het verhaal weet me bijna direct vanaf het begin te pakken en zorgt ervoor dat ik het boek niet los kan laten en in één avond moet uitlezen. Het verhaal weet enorm op je gevoel in te spelen, waardoor je helemaal in het verhaal op gaat. Daarbij weten de wendingen en gebeurtenissen de spanning en vooral je nieuwsgierigheid enorm op te bouwen, want hoe langer en hoe verder je in het verhaal komt, je moet en zou als lezer weten hoe dat verhaal nu werkelijk in elkaar zit. Ik had een plot verwacht, maar met dit plot en de plottwist wist het verhaal me van mijn sokken te blazen. Grandioos! Tweede leven is een super spannende, intense en sterke suspence / psychologische thriller. Het verhaal speelt enorm in op je gevoel en is erg levendig en realistisch geschreven. De personages zijn goed uitgediept en de gebeurtenissen en wendingen weten je zo in de greep te houden dat je het boek niet los kan laten. Het plot en de plottwist zorgen voor een daverend spannend en goed einde. Dikke aanrader! Ik ga zeker meer ontdekken van Louise Candlish.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page