top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Uit as herrezen – Valentijn Ringelberg

Eindelijk gaat het avontuur weer verder én ben ik ook nog een van de gelukkige die deel mag nemen aan de blogtour. Bedankt Valentijn!

Nederlands | E-pub | 1230005730223 | oktober 2022 | 297 pagina's | Uitgeverij Cauldron Books | €19,99


Voor het lezen:

Tot nu toe heb ik alles van deze serie gelezen en kijk er naar uit hoe dat het verhaal van Phaun gaat eindigen. Zal ze volgroeien en uit weten te bloeien tot volwaardige Vhei? Zal ze de raad van Vha'Rymn verslaan? Ik wil het enorm graag weten. Ik was een van de gelukkigen die deel mocht nemen aan de blogtour. De cover sluit perfect aan op voorgaande delen en is ook weer totaal anders. Ik verwacht een heftig en spannend avontuur.

 

Het verhaal:

Phaun heeft weten te ontsnappen uit Fulsur Piek, maar nu ze terug is in het Wederwoud is ook daar het leven niet meer zoals het was. Phaun in enorm boos en teleurgesteld in haar schoonzus Noova en hebben beide een hoop te verwerken. Helaas krijgt Phaun daar geen tijd voor, want de dreiging van de Raad van Vha-Rymn ligt nog altijd op de loer. Ze besluit opnieuw op reis te gaan. Deze reis stelt haar innerlijke kracht als Vhei enorm op de proef. Gaat het Phaun lukken deze te overwinnen? Gaat het haar lukken de volken van Vha'Rymn te verenigen? Gaat het haar lukken om voor iedereen een betere toekomst te creëren?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal van Phaun gaat eindelijk weer verder. Nadat het vorige boek 'Eeuw van de Vhei' een novelle was met vier verhalen van vier verschillende personen, sluit het verhaal nu weer naadloos aan op het boek 'Als het duister roept'. Als is het echt lange tijd geleden dat ik dat boek las, zit ik toch weer enorm gemakkelijk in de verhaallijn.


De schrijfstijl van Valentijn is erg filmisch waardoor je het verhaal gewoon levendig voor je ziet. Hij schrijft ook erg vlot en krachtig, waardoor het verhaal gemakkelijk en goed wegleest. In de verhaallijn zit een heerlijk tempo en er gebeurt in dit verhaal echt heel veel, waardoor je je geen moment zal vervelen. Het is ook erg mooi om te zien dat vanaf het eerste boek van deze serie 'Voorbij het Wederwoud' verscheen en het boek nu, Valentijn als schrijver ook steeds meer lijkt te groeien. Hij weet je als lezer steeds dieper in zijn verhaal te trekken.


Ook het hoofdkarakter Phaun zie je door de delen heen echt evolueren en groeien. Valentijn heeft enorm mooi in beeld gebracht hoe Phaun vecht tegen haar eigen demonen en daardoor een enorme persoonlijke groei en transformatie naar een zelfverzekerde vrouw weet te maken.


De opbouw naar het plot is bijzonder sterk. Waarschijnlijk komt dat ook doordat de spanningsboog gedurende het hele boek gespannen blijft en eigenlijk alleen maar toeneemt. Het plot was enigszins verwacht, maar was wel echt spetterend en goed. Het zorgde er wel echt voor dat ik met een enorm goed gevoel het boek uiteindelijk dicht sloeg.


Ik heb enorm genoten van dit spannende, avontuurlijke en fantasierijke boek. Het is een goed vervolg op alle voorgaande delen. Die je wel moet lezen voordat je aan dit boek begint, maar ook die zijn echt het lezen waard.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,517 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page