top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Uit bloed en as – Jennifer L. Armentrout

Na het lezen van andere boeken en series van Jennifer L. Armentrout kijk ik erg uit naar deze nieuwe serie.

Nederlands | Paperback | 9789020548716 | Druk: 1 | december 2021 | 544 pagina's | Uitgeverij Zomer&Keuning | Prijs €25,-


Voor het lezen:

Na het luisteren van de Harbinger-serie en de Dark Elements serie, moet ik zeggen dat ik helemaal wild en super enthousiast ben van haar schrijfstijl. Ik keek er dan ook enorm naar uit om een start te maken met haar nieuwe serie Blood and Ash. Zeker nu inmiddels de eerste drie boeken zijn verschenen en ik lekker gelijk door kan lezen. Ik heb hoger verwachtingen, dus hopelijk maakt ze mijn hoge verwachtingen met deze serie ook weer meer dan waar. De cover is in ieder geval prachtig. Een bijna zwart houten achtergrond met daarop rode bladeren en een speer en een zwaard. De typografie past hier werkelijk perfect bij en springt er ook gelijk uit.

 

Het verhaal:

'Uit bloed en as' is het eerste deel van de Blood and Ash-serie.

We volgen het verhaal van Poppy, ze is de Maagd die nooit zeggenschap heeft gehad over haar eigen leven. Ze leeft onder extreem strenge regels, zo mag je nooit worden aangeraakt, gaat ze gesluierd door het leven en mag bijna niemand met haar spreken en is haar bewegingsruimte zeer beperkt. De toekomst van het rijk rust op haar schouders, want ze moet namelijk waardig worden bevonden. Dan komt de enorm aantrekkelijke Hawke, een bewaker in beeld. Hij moet Poppy beschermen met zijn leven en zorgen dat Poppy straks waardig wordt bevonden. Hawke brengt alleen het hoofd en hart van Poppy totaal op hol.

 

Mijn ervaring:

Wauw... wat een geweldig goed en ijzersterk begin van een nieuwe serie is dit.

Bijna vanaf het begin werd ik mee het verhaal in getrokken. Jennifer L. Armentrout heeft een vlotte, krachtige en filmische schrijfstijl. Zonder enige twijfel zie je gewoon het hele verhaal voor je.

Niet alleen het hoofdkarakter Poppy, maar ook de andere karakters heeft ze enorm goed neer weten te zetten. We volgen Poppy en als lezer ga je helemaal op in wat Poppy beleeft, ervaart en voelt. Zeker door het hoge spanningsgehalte vergeet je soms gewoon te ademen omdat je wilt dat alles met Poppy weer goed af loopt.


De verhaallijn is origineel en heel anders dan al haar andere series. Ik kan ook geen ander verhaal benoemen die iets van deze verhaallijn weg heeft. Het verhaal neemt enorm veel onverwachte wendingen waardoor je het boek gewoonweg niet weg kan leggen, maar door wil blijven lezen. Het plot wist me daarna zelfs nog compleet van mijn sokken te blazen. Dit had ik dan ook alles behalve verwacht.


Het boek sla ik dan ook eigenlijk niet met een zucht dicht. Het eerste stuk is weliswaar afgerond, maar ik heb nog zoveel open eindes en vragen, dat ik me nu al verheug om het tweede deel te gaan lezen.


Voor iedere serie en fantasy liefhebber, is deze high fantasy serie een mega dikke aanrader en een MUST-READ. De verhaallijn is ijzersterk en het verhaal is echt filmisch neergezet, waardoor je er compleet in op gaat. Ik heb enorm genoten en kijk dan ook uit naar deel 2.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page