top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Uit de tent gelokt – Yvonne van den Nieuwenhuizen

Yvonne onwijs bedankt voor je gratis novelle!

Nederlands | E-book | september 2023 | 44 pagina's | Adobe ePub | Gratis via de nieuwsbrief


Voor het lezen:

Na het lezen van de studio Holland serie van Yvonne, kon ik de kans om haar nieuwe novelle te lezen natuurlijk niet laten schieten. De cover is een op en top feelgood cover. Het silhouet landschap met de tent en een verstrengeld koppel met een kleurrijke bos achtergrond en vrolijke lampjes geven een romantisch, vrolijk en fleurig gevoel. Ik heb, omdat ik helemaal fan ben van de schrijfstijl van Yvonne, dan ook hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Fem ziet de zomer uitzichtloos tegemoet nu haar relatie met Renze is stukgelopen. Op haar werk krijgt ze de kans om mee te gaan op een verrassende werktrip. Fem vindt haar werk oersaai en kan haar baas niet uitstaan, maar bij het uitzicht van een vijfsterrenhotel, luxe dinertjes en een prachtig uitzicht gaat Fem overstag.


Helaas verloopt dit net wat anders en verblijft ze op het aftandse Vakantiepark De Bosrand. Al snel wordt Fem duidelijk dat zij en het bedrijf het dieptepunt bereikt hebben. Tussen de vervallen huisjes, de frituurlucht en het uitzicht op het toiletgebouw zorgen de mannen, Jurre en Edwin, van de pop-up camping voor een heerlijke afleiding.

Na haar werk tripje weet ze zeker dat ze nooit meer naar zo'n vakantiepark terugkeert. Maar het werk op kantoor is niet heel veel beter. Had die vrolijke Jurre dan toch gelijk dat deze baan niet bij haar past? Ineens krijgt Fem de behoefte Jurre en Edwin te hulp te schieten en zichzelf open te stellen voor een nieuw avontuur in haar leven.

 

Mijn ervaring:

Wat een onwijs fijne, vlotte, levendige en luchtige schrijfstijl heeft Yvonne van den Nieuwhuizen. Zonder moeite weet ze me gelijk het heerlijke, leuke en grappige verhaal in te trekken.


Fem is een redelijk doorsnee personage, maar om haar onhandige acties weet Yvonne van den Nieuwhuizen van dit personage een vermakelijk spektakel te maken. Ook de andere personages, zoals de baas van Fem en Jurre en Edwin, zijn leuk en vermakelijk neergezet.


De verhaallijn heeft precies genoeg inhoud en wendingen en gebeurtenissen, om de novelle niet te vol te maken, maar wel precies vol genoeg om je van het begin tot het einde te boeien. En geloof me, ongetwijfeld kom je tot dezelfde conclusie als ik, de novelle is gewoon te kort. Met een heerlijk feelgood einde sluit het heerlijke kort verhaal af.


Uit de tent gelokt is een heerlijke, luchtige en enorm leuke novelle die met een flinke dosis humor is geschreven. De personages zijn goed neergezet en de leuke verhaallijn, die eigenlijk gewoon veel te kort is, weet je van het begin tot het einde te vermaken. Dikke aanrader!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


32 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page