top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Uitgedokterd – Antoinette Kalkman

Ik kreeg van Antoinette Kalkman een gesigneerd exemplaar en de vraag of ik deze nieuwe thriller wilde lezen en recenseren.

Nederlands | Paperback | 9789464641424 | 24 november 2023 | 336 pagina's Uitgeverij Godijn Publishing | Prijs €21,99


Voor het lezen:

Ik kreeg via Vrouwenthrillers van Antoinette Kalkman een gesigneerd exemplaar van haar nieuwe thriller toegestuurd met natuurlijk de vraag of ik het boek wilde lezen en recenseren. Aangezien ik al een aantal enthousiaste recensies van deze thriller gehoord en gelezen had, heb ik hoge verwachtingen. Het boek heeft een intrigerende cover van een donkerblauwe achtergrond met ziekenhuisgang en op de voorgrond een portret van een moeder die je recht aankijkt.

 

Het verhaal:

Moeder en journaliste Eveline Johansen stelt een onderzoek in nadat haar dochter na een verkeerde medische ingreep invalide wordt. Ze wil tot het uiterste gaan om de waarheid aan het licht te krijgen en de schuldigen te straffen. Zal ze hierin slagen, of wordt haar missie haar fataal?

 

Mijn ervaring:

Wauw! Wat een indrukwekkend, aangrijpend en intens verhaal is dit. Het is zonder twijfel een pageturner, die me wist te pakken en die ik niet los kon laten voordat ik het boek uit had.


Het verhaal is geschreven vanuit drie hoofdpersonages; moeder en journaliste Eveline, Justus de chirurg en arts en Ferdinand arts en afdelingshoofd. Alle drie de personages, maar daarbij ook de andere personages in het verhaal zijn natuurlijk, realistisch en heel uniek en divers uitgewerkt en neergezet. Hierdoor komt het verhaal heel waarheidsgetrouw op je over en daardoor komt de ernst van de gebeurtenissen echt bij je binnen. De drie hoofdpersonages, en zeker Eveline die het meest aan bod komt, zijn goed uitgediept.


Het verhaal is geschreven vanuit de drie hoofdpersonages die alle drie een totaal verschillend en uiteenlopend leven leiden, maar die samen komen in het ziekenhuis waarin de dochter van Eveline, Valérie, plotsklaps belandt, waarna ze op het hockeyveld met een epileptische aanval neervalt. Het is een enorm intrigerend, boeiend en goed doordacht verhaal. Doordat je van alle drie de personages ook hun eigen verhaal, leven en perspectief op de gebeurtenissen leest is het een fascinerend verhaal dat je echt aan het denken zet. Er zitten mega verrassende wendingen in het goed uitgewerkte en doordachte verhaal. Met name de plottwist is geweldig en maakt het verhaal helemaal af.


Uitgedokterd is een fascinerende, originele en ijzersterke thriller. De drie hoofdpersonages zijn realistisch, natuurlijk en enorm goed uitgediept. Het is erg vlot, levendig en meeslepend geschreven. Antoinette Kalkman weet je naast de verhaallijn waarin de drie personages samen komen in het ziekenhuis met de gebeurtenissen ook goed hun eigen privéleven vol problemen en gebeurtenissen uit te werken. Het zorgt voor een intrigerend en krachtig totaal met verrassend wendingen en een ijzersterk plot.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5


9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page