top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Unhappy single – Yentl Spijk

Ik kreeg van April Books de kans deze veelbelovende feelgood te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789493297401 | 08 maart 2023 | 400 pagina's | Uitgeverij April Books | Prijs €20,00


Voor het lezen:

Bij de aankondiging in de nieuwe brochure van April Books, had dit boek gelijk mijn volledige aandacht. Buiten dat de cover van dit boek me enorm nieuwsgierig maakt, wist de beschrijvende tekst al helemaal het JA DEZE MOET IK LEZEN, gevoel bij me op te roepen. Het is mijn eerste kennismaking met Yentl Spijk, dus ik ben erg benieuwd naar haar schrijftalent, maar met de flaptekst heb ik hoge en goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Jill, is inmiddels negentwintig jaar en wil niet langer single zijn. Haar ideaalbeeld was voor haar dertigste wel een huisje, boompje, beestje te hebben opgebouwd, maar niets in de verste verte lijkt hierop. Haar twee beste vriendinnen hebben ook een relatie en haar familie kan het ook niet laten om regelmatig de vraag te stellen of ze inmiddels al een vriend heeft. Wanneer ze voor haar vaders verjaardag op zoek moet naar een cadeau, loopt ze haar droomman tegen het lijf. Ze krijgt hem niet meer uit haar hoofd. Is dit omdat ze zo wanhopig opzoek is naar een relatie? Of is hij gewoon haar droomman?

 

Mijn ervaring:

We volgen het verhaal van Jill. Yentl Spijk heeft het personage enorm goed weten uit te diepen, want ik kon er echt helemaal in op gaan. Daarnaast heeft Yentl echt een geweldige schrijfstijl. Ze schrijft puur, vlot, krachtig en enorm levendig. Niet enkel Jill is geweldig neergezet, maar ook Daan, Noes, Chantal en Valerie hebben op een goede manier een eigen plek in het verhaal gekregen.


De verhaallijn is origineel en sterk. Ik begon 's avonds in het boek en voor ik er erg in had, schrok ik van de tijd omdat ik zo in het boek was opgegaan. Het boek leest zo lekker en het is zo levendig en herkenbaar geschreven dat ik mezelf echt in het boek verloor. Het is echt een verhaal dat puur en eerlijk geschreven is maar ook enorm veel humor bevat. Daarnaast weet Yentl op een sterke manier vele thema's te belichten, zoals vriendschap, verlangens en bovenal houden van jezelf. De opbouw naar het plot is enorm sterk, en zeker omdat ik als lezer naar een bepaald feelgood einde hoopte bij dit verhaal wist Yentl dit op een prachtige en sterke manier te doen. Hierdoor sluit je het boek echt met een 'YES!' gevoel dicht.


Unhappy single is een originele sterke en pure feelgood die een flinke dosis humor bevat. Het hoofdpersonage is enorm goed uitgediept waardoor je echt in het verhaal op kan gaan. Zo goed, dat ik echt mezelf compleet in het boek verloor, want daarnaast leest het ook nog eens heerlijk weg. Deze feelgood is absoluut een dikke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

28 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page