top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Unsinkable – Lotte van Noort

Aangezien ik in tijden van de film Titanic verslaafd was aan dit verhaal en de film zo vaak gezien heb dat ik de film van voor naar achteren mee kon praten was ik enorm nieuwsgierig naar dit boek.Nederlands | Hardcover | 9789463967679 | Druk: 1 | april 2021 | 380 pagina's


Beschrijving:

We kennen allemaal de complottheorieën van de Titanic. Maar hoe is het echt gegaan.

We duiken in het leven van Katharina Thompson die voorheen een prachtig en fijn leven leidde. Door een financiële fout van haar vader hebben ze het tegenwoordig als gezin zwaarder te verduren en moeten ze allemaal hard werken om te zorgen dat ze een dak boven hun hoofd houden en te eten hebben. Maar ze heeft een grote droom, met haar verloofde naar America te gaan om daar samen een mooie toekomst op te bouwen. Wanneer Katharina een advertentie vindt dat ze kamermeisjes zoeken op de nieuwe Titanic die gaat varen ziet Katharina haar droom steeds dichterbij komen. De broer van Katharina werkt aan de bouw van het schip en probeert haar net voor vertrek te waarschuwen en tegen te houden. Katharina is in paniek en weet dat ze moet zwijgen, maar weet ook dat ze haar droom niet wil laten varen. Wat zal Katharina doen en hoe zal deze droom of misschien wel nachtmerrie aflopen?

 

Voor het lezen:

Titanic is een van mijn vroegere favoriete films, die ik zeker kon dromen. Aangezien ik liever een boek lees dan een film, was ik gelijk enorm nieuwsgierig naar het verhaal. En de cover alleen is echt al prachtig.


Tijdens het lezen: Lotte heeft een hele fijne, vlotte schrijfstijl die ook heel levendig is. Je waant je gelijk helemaal in die tijd en in het leven van Katharina. Het verhaal zit goed in elkaar, en leest lekker weg. Daarna weet Lotte ook veel emoties bij me op te roepen met dit boek.


Conclusie: Het boek leest heerlijk weg. De schrijfstijl van Lotte is vlot en toegankelijk en laat voor mij de tijd even helemaal stilstaan. Je merkt dat Lotte echt goed onderzoek heeft gedaan naar en rondom alles van Titanic. Dat voel je in alles in het boek terug, en daarin geef ik Lotte echt mijn complimenten, want dat heeft ze onwijs goed gedaan. Ik had snel een band met Katharina en je kreeg ook een goed beeld van haar emoties en de andere personages en de verhoudingen van deze personen ten opzichte van elkaar. Ook de personage van haar beste vriendin Kitty vind ik enorm krachtig opgebouwd.

Aangezien ik echt helemaal in het verhaal, maakte het verhaal bij mij echt heel veel emoties los. En heb ik meerdere malen met tranen in mijn ogen zitten lezen. Het verhaal raakte me diep en dat heeft Lotte onwijs mooi weten te doen. Ik weet dat dit boek me zeker lang bij zal blijven want het heeft me echt geraakt. Of dit nu de juiste complottheorie is en of het werkelijk zo gegaan is, is voor mij in dit geval niet zo relevant. Ik ben geraakt door het verhaal van Lotte en ik vind het een absolute aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
1 weergave

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page