top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Valentijn Kraai en Meneer Dood - Jenni Spangler

Alleen al bij het zien van deze cover krijg ik een deze MOET ik lezen gevoel. Uitgeverij de Fontein mega bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | Hardcover | 9789026169854 | 17 oktober 2023 | 320 pagina's Uitgeverij de Fontein Jeugd | Prijs €19,99


Voor het lezen:

Bij het zien van deze duistere, spooky en prachtige cover werd gelijk mijn interesse gewekt. Ik hou van kleins af aan al van dit soort boeken. Op de cover zien we een prachtige illustratie van een paars blauw kerkhof met op de achtergrond wolken. In het midden is een kleine jongen en de dood te zien met zijn skelethoofd, cape en een zeis in zijn hand. Dit kan niet anders dan een avontuurlijk, spannend en goed verhaal zijn.

 

Het verhaal:

Valentijn en Filomena groeien samen op in een weeshuis en zijn beste vrienden. Voor beiden is het moment aangebroken het weeshuis te verlaten en aan de slag te gaan als vakleerling. De nieuwe start verloopt alleen niet helemaal zoals verwacht. Valentijn krijgt per ongeluk de Dood als leermeester. Al snel moet Valentijn ook zelf aan de slag om zielen te oogsten. Maar dan komt hij voor een onmogelijke keuze te staan. Zijn vriendin Filomena verschijnt op de lijst van toekomstige doden. Kan Valentijn tegen de dood vechten en haar leven redden, of is het lot bezegeld?

 

Mijn ervaring:

Jenni Spangler heeft een onwijs vlotte, avontuurlijke en fantasierijke schrijfstijl, die een enorme dosis humor bevat. Ze heeft met haar woord- en zin keuze goed rekening gehouden met de jeugdige lezer, waardoor het verhaal ook voor hen gemakkelijk en vlot te lezen is.

Het boek bevat niet alleen een prachtig geïllustreerde cover, maar dit is ook aan de binnenzijde terug te zien. Ieder hoofdstuk begint met een heerlijke uitspraak rondom de dood die leuk is geïllustreerd. Ook tijdens het verhaal volgen er feiten rondom de dood en ook deze worden rijkelijk geïllustreerd waardoor deze stukken onderscheiden worden van het verhaal. Hierdoor is het naast dat het een enorm leuk en mooi verhaal is ook nog eens een leerzaam boek.


Het verhaal is een enorm mooi, leuk en spannend avontuur. Het verhaal begint bij de vriendschap van Valentijn en Filomena die op dat moment nog in het weeshuis verblijven. Als ze beiden moeten vertrekken ontvouwt zich al snel een groot, origineel en spannend avontuur. Het verhaal kent enorm mooie, verrassende en spannende wendingen die ervoor zorgen dat het boek echt een groot leesfeest is. Sommige stukken zijn best spannend en eng, maar Jenni Spangler weet perfect op de juiste momenten veel humor en luchtigheid in het verhaal te brengen. Ook de toevoeging van kraai Atropos en hond Kapitein Beenders maken het avontuur extra leuk.


Valentijn Kraai en Meneer de Dood is een super spannend, origineel en leuk jeugdboek voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar. Naast de super mooie, leuke en avontuurlijke verhaallijn, leer je op een leuke manier gedurende het verhaal feiten rondom de dood. Hierdoor is het naast het super leuke boek ook nog eens een leerzaam boek. Het is een ontzettend leuke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page