top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Valentijn op stand – Marijke Vos

Natuurlijk moest deze novelle van Marijke geluisterd worden.

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789180950350 | 2 februari 2024 | Uitgeverij Lind & Co | Prijs €4,95


Voor het lezen:

Ik ben zo'n fan van Marijke Vos, dat ik zonder twijfel ook weer dit nieuwe verhaal van Marijke Vos wilde lezen of in dit geval gaan luisteren. Het duurde even voordat het audiobook in mijn app beschikbaar werd, maar nu is het moment eindelijk daar en ga ik tijdens mijn wandelingen genieten van deze heerlijke feelgood. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Nina is journaliste en staat te springen om promotie te maken en droomt dan ook van een glansrijke carrière. Ze is dan ook dolblij als ze de kans krijgt om de zoon van een barones te interviewen voor een 4 pagina's groot interview. Er is alleen één kleine kanttekening: de zoon van de barones, Olivier van Zwuynenburgh wil niet meewerken. Nina bedenkt samen met de barones een plan om ongemerkt dichterbij te komen. Olivier zelf heeft heel andere ideeën.

 

Mijn ervaring:

Marijke Vos heeft zo'n luchtige, vlotte en levendige schrijfstijl dat ik weer met volle teugen van dit heerlijke verhaal geniet. Het verhaal is ingesproken door Susan Muskee, die een fijn stemgeluid en spreektempo heeft. Hierdoor komt het verhaal natuurlijk en zo over als dat Marijke het geschreven heeft.


De jonge doorsnee en ambitieuze Nina is leuk en lekker spontaan neergezet, ook het feit dat haar mond sneller is dan haar denkvermogen vind ik een grappig en leuk gegeven. Als tegenpersoon is daarin Olivier en de barones weg goed neergezet. Zeker de barones is exact wat je van een hoogstaande barones verwacht. Het is leuk hoe Olivier zich hier tegen af zet en zoekt naar zijn eigen weg.


Het verhaal heeft een leuke, grappige en fijne opbouw. Ondanks dat je al vrij snel in de gaten hebt, wat de hoogst waarschijnlijke uitkomst van het verhaal zal zijn, heeft het verhaal erg leuke wendingen en gebeurtenissen en luister je gemakkelijk in een keer de hele novelle. Tot slot volgt de gehoopte kers op de taart én meer...


Valentijn op stand is een leuke, grappige en erg vermakelijke novelle. Het is heerlijk, luchtig, vlot en levendig geschreven en het verhaal heeft een goede opbouw en erg leuke personages. Droom even weg bij een heerlijk liefdesverhaal met leuke wendingen en gebeurtenissen. Absoluut een aanrader. 

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page