top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Vamps 1 - Vers bloed – Nicole Arend

Toen ik de aankondiging van dit boek zag, was ik gelijk overtuigd dat ik het wilde lezen!

Nederlands | Paperback | 9789026166365 | 12 april 2023 | 416 pagina's Uitgeverij de Fontein | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Alleen al door de prachtige en mysterieuze cover werd mijn aandacht getrokken. Toen ik ook nog eens zag dat er een limited edition versie van het boek kwam, werd ik direct nog enthousiaster. Ik ben dol op Harry Potter en Twilight en heb dan van beide series al een tweede set, omdat ik de eerste keer sets gelezen heb. Ik heb dan ook hoge verwachtingen en ik kan niet wachten om in het avontuur te duiken. De schrijfster Nicole Arend ken ik nog helemaal niet, dus ik ben enorm nieuwsgierig.

 

Het verhaal:

Het eerste deel van een spannende vampier-trilogie. Dillon wordt naar een eliteschool voor rijke tieners in de Zwitserse Alpen gestuurd. Hij heeft geen idee wat hij hier komt doen. De andere leerlingen zijn arrogant, bloedmooi en vampiers. Al snel komt Dillon er achter dat hij anders is dan hij altijd heeft gedacht. Hij komt dan wel niet uit een machtige vampierfamilie, hij blijkt zelfs het meest speciaal van alle leerlingen. Bloed liegt niet.. Wanneer Dillons krachten groeien, neemt ook het gevaar toe.

 

Mijn ervaring: De schrijfstijl van Nicole Arends is typisch young adult en hierdoor leest het verhaal heerlijk vlot en gemakkelijk en zit er een goed tempo in de verhaallijn. Daarnaast weet Nicole het verhaal ook enorm levendig neer te zetten. Doet ze door enorm goed de omgeving en de situaties te beschrijven, maar ook enorm levendige en krachtige dialogen te gebruiken.


Het verhaal is geschreven vanuit Dillon, ik vind het goed dat er ditmaal een man als hoofdpersonage is gekozen, dat zie je weinig. Het is leuk, hoe ze Dillon zo uniek en onderscheidend heeft neer weten te zetten, maar ook enorm goed heeft uitgediept waardoor je helemaal in Dillon en de verhaallijn op kan gaan. Daarnaast vind ik het erg gaaf dat Nicole heeft gekozen voor een enorme diversiteit aan personages en ook het lgbtqia+ voor als normaal in het verhaal heeft opgenomen.


Het verhaal heeft een klein aanloopje nodig, maar wanneer je in het verhaal zit bouwt de spanningsboog zich goed op. De verhaallijn is sterk, origineel en leuk. De wendingen die het verhaal neemt, zorgen ervoor dat ik het verhaal maar niet weg kan leggen en dat ik wil weten wat er verder gaat gebeuren. Het plot was sterk, maar wel iets voorspelbaar. Het eerste deel heeft wel een redelijk afgerond einde, maar geeft veel openingen naar het tweede deel.


Vamps - Vers bloed, is een origineel, spannend en goed begin van een veelbelovende trilogie-serie. Het verhaal is enorm levendig, vlot en krachtig geschreven. In de verhaallijn zit een heerlijk tempo en ook de vele wendingen zorgen ervoor dat je het boek moeilijk weg kan leggen. Zeker wanneer je van de series van Harry Potter en Twilight hebt genoten, dan ga je deze serie ongetwijfeld ook geweldig vinden. Ik kijk nu al uit naar het tweede deel!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page