top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Van je familie moet je het hebben 1 - Anna Thomas

Na het lezen van bijna alle boeken van Marja West, moet ik natuurlijk ook deze aan mijn leeslijst toegvoegen.

Nederlands | E-book | 9789024598335 | 23 maart 2023 | Adobe ePub Uitgeverij LS Amsterdam | Prijs €12,99 (e-book)


Voor het lezen:

Toen ik de aankondiging van het nieuwe boek van Marja West zag, wist ik gelijk dat ik het boek wilde lezen. De andere boeken van Marja West heb ik ook met enorm veel plezier gelezen, dus ik ben daarom ook benieuwd naar deze nieuwe roman die veel humor moet bevatten. De vrolijke cover is in ieder geval uitnodigend. Er is een groot landhuis te zien met een Volkswagen camperbusje, een schilderijlijst, een te koop bord en champagne. De quote van Jackie van Laren is uitnodigend.

 

Het verhaal:

Een hilarische feelgood comedy waarbij het ophouden van schone schijn een nieuw niveau krijgt De drie zussen Constance, Eloïse en Florentine groeiden op in een groot landhuis in Bloemendaal. Ze hebben dan wel een dubbele achternaam, maar ook enorme geldzorgen en relatieproblemen. De antiekzaak van Constances zit in de slop, ze komt in de overgang en haar man heeft vreemde bedrijfsafspraken. Eloïse lukt het niet om haar makelaarspraktijk tot een hoger niveau te tillen omdat haar goed verdienende vrouw Anneke haar gebruikt als babysitter en voetveeg. Florentine heeft het nog veel verder berooid en woont in haar foodtruck op een camping. Er moet drastisch iets veranderen in het leven van de drie zussen. Hun dementerende moeder zit in het grote landhuis haar vermogen te bewaken en is niet van plan een van de zussen een vinger toe te steken.

 

Mijn ervaring:

Marja West weet deze roman op enorm luchtige, vlotte en humoristische wijze te schrijven. Hierdoor leest het verhaal heerlijk en gemakkelijk weg. Het verhaal wisselt in de hoofdstukken tussen de drie zussen. In het begin had ik wat moeite met de vele verschillende namen en personen die allemaal in de levens van de zussen aanwezig zijn, maar naarmate de verhaallijn volgt hoe beter ik in het verhaal kom. Zeker door de soms wat snelle wisseling moest ik er in het begin wel mijn hoofd bij houden.


De verhaallijn is sterk, origineel en zit boordevol humor. Doordat de drie zussen alle drie zo verschillend zijn en een hele eigen verhaallijn hebben, maakt dit een verhaal dat je geen moment verveelt. Zeker doordat in het leven van elk van de zussen de ene ramp na de andere plaatsvindt. Het is ook sterk dat in de loop van het verhaal de verhaallijnen en de zussen elkaar steeds meer kruisen. Dit zorgt voor een nog sterkere verhaallijn. Het plot is verrassend en lachwekkend, is een mooie afsluiter en geeft daarnaast een mooie opening naar het volgende deel.


Van je familie moet je het hebben is een originele en leuke roman die boordevol humor zit. We volgen drie verhaallijnen van de drie zussen Constance, Eloïse en Florentine die alle drie op geheel eigen wijze een enorme puinhoop van hun leven kunnen creëren. Marja West weet de gebeurtenissen op een heerlijke vlotte en luchtige wijze met veel humor te beschrijven. Ik ben benieuwd naar het tweede deel.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5
13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page