top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Van poepluiers tot Pavarotti – Liza van der Peijl

Van Loft Books ontving ik weer een heerlijke feelgood, super bedankt!

Nederlands | E-book | 9789047208891 | 15 oktober 2023 | 192 pagina's | Adobe ePub | Uitgeverij Loft Books | Prijs €8,99


Voor het lezen:

Alleen al de titel van deze feelgood is zo verrassend en uitnodigend dat hij gewoon gelezen moet gaan worden. Het is het eerste boek van Liza Rebecca van der Peijl dat ik ga lezen. Op de cover zien we een illustratie van een Toscaans/Italiaanse villa/kerkje met een prachtige tuin. Op de voorgrond zien we een jonge moeder die haar drie kinderen in toom probeert te houden. Dit belooft een grappig en leuk verhaal.

 

Het verhaal:

Het is het eerste deel van de Toscaanse dromen-trilogie. Mare emigreert met haar baby en peuter tweeling naar Italië in de hoop daar een nieuw leven en bestaan op te bouwen. Mare is fulltime huismoeder, maar wanneer de droomvacature in een Toscaans kasteel binnenkomt, besluit ze te solliciteren. Haar leven is niet gelopen zoals ze verwacht had, want eens studeerde ze aan het conservatorium als operazangeres. Maar de baby en de peutertweeling weten het stadje in no-time op zijn kop te zetten en drijven de bemoeizuchtige buurvrouw Poppi tot wanhoop. Als Mare kennismaakt met haar nieuwe baas is de chaos compleet. Het is Luca, haar jaloerse Italiaanse ex. Tot slot lijkt ook nog haar man Alex iets te verbergen. Wat blijft er nog over van Mare grote Toscaanse droom?

 

Mijn ervaring: Liza Rebecca van der Peijl heeft een heerlijke vlotte, levendige schrijfstijl met enorm veel humor. Hierdoor weet ze het verhaal met veel smaak te verwoorden, en zal je zien, dat gedurende het verhaal constant om gebeurtenissen zit te lachen. Zeker als je moeder bent, zal je je in veel van de situaties herkenning voelen.


De personages zijn enorm leuk neergezet. Het zijn niet echt enorm uitgesproken personages, maar allemaal redelijk doorsnee persoonlijkheden waardoor het een vrij neutraal en luchtig verhaal blijft. De relatie tussen Mare en Alex is leuk beschreven en ook acties van de peutertweeling en de baby zijn met veel gevoel en humor beschreven.

Het verhaal heeft een vlotte, luchtige en leuke verhaallijn. Naast de gezinssituatie is ook de droom van Mare, het opbouwen van een nieuw bestaan en haar nieuwe baan een leuke combinatie van wendingen en gebeurtenissen die het een heerlijk smeuïg en soapachtig verhaal maken dat zorgt voor een heerlijk vermaak. Met de realistische dialogen weet Liza Rebecca van der Peijl er een levendig en fijn verhaal van te maken. Het verhaal kent een mooie afronding, maar geeft ook een opening naar een vervolg.


Van poepluiers tot Pavarotti is een heerlijke vlotte, luchtige en humorvolle feelgood. Met de realistische dialogen en de leuke (wel redelijk doorsnee) personages kan je gemakkelijk en fijn in het verhaal mee gaan. Zeker voor ouders, zijn de acties van de peutertweeling en de baby erg herkenbaar. Het is met veel smaak en gevoel beschreven, waardoor het een erg leuk en vermakelijk verhaal is. Ik ben erg nieuwsgierig naar deel twee.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

17 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page