top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Venetiaanse nachten – Julia Doornstein

Ik kreeg van Loft Publishing de kans deze thriller te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789047207573 | 31 mei 2023 | 115 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij Loft Publishing | Prijs €5,99


Voor het lezen:

De cover van het boek weet mijn interesse direct te wekken. Daarbij klinkt een spannende roman ook enorm uitnodigend. De schrijfster Julia Doornstein is voor mij nog onbekend, daardoor ga ik zonder verwachtingen aan het boek beginnen. De cover met het duistere randje waarop een foto te zien is van prachtige vrouwenbenen op pumps en een onderzijde van een jurk. De combinatie thriller/roman maakt me nieuwsgierig. De beschrijvende tekst klinkt ook enorm goed, dus ik ben benieuwd.

 

Het verhaal:

Carnaval in Venetië, een plek waar drie vrouwen samen komen en besluiten het lot in eigen hand te nemen. Het is een plek van feest, maskers en een hoop mysterie. De drie vrouwen, Fien, Marieke en Simone, treffen elkaar bij toeval in het prachtige hotel St. Regis. Het lijkt een begin van nieuwe vriendschappen en een mooie vakantie. Al snel lopen de dingen anders, wanneer ze zich gek laten maken door de mysterieuze Italiaanse modeontwerper Salvatore Montanari. Die bij alle drie de vrouwen iets los weet te maken. Tijdens het grote Il Ballo del Doge-feest komt alles samen: jaloezie, passie en wraak.

 

Mijn ervaring: Het verhaal switcht tussen het heden en het verleden. In het heden gaat het om een kruisverhoor door de recherche met de Italiaanse modeontwerper Salvatore Montanari. Waarbij wordt teruggeblikt op de verhalen van Fien, Marieke en Simone. Die ook van perspectief wisselen. De vrouwen zijn enorm verschillend waardoor ze zonder moeite uit elkaar te houden zijn. Ik vind het sterk hoe Julia Doornstein alle personages uniek en sterk heeft weten neer te zetten. Julia Doornstein heeft een vlotte en krachtige schrijfstijl waarbij ze ook goed de gevoelens en gedachten van de personages verwoordt. Daarbij weet ze door middel van de sterke dialogen het verhaal tot leven te brengen. Door het wisselende perspectief weet Julia Doornstein ook de verhoudingen en motieven van de personages goed in beeld te brengen. Het is mooi hoe dat ze door de roman heen de spanning steeds verder weet te verhogen. Als lezer ben je dan ook enorm nieuwsgierig hoe dat de vork in de steel zit. Ik moet zeggen dat het plot wel had verwacht, maar het zat goed in elkaar. Totdat het epiloog volgde, en daarmee het boek echt nog even de kers op de taart gaf. Venetiaanse nachten is een originele, sterke en verrassende spannende roman / thriller. Julia Doornstein heeft een levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl en heeft de verschillende personages goed en onderscheidend neergezet. De spanning wordt langzaam opgebouwd, waarbij het bij het plot goed samenkomt. Het epiloog zorgt nog even voor een verrassende en sterke twist aan het verhaal. Ik heb genoten van het verhaal, een mooie aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page