top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Verboden toegang – Belinda Aebi

Ik kreeg van Uitgeverij Hamley Books de kans deze veelbelovende thriller te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789464661439 | 11 november 2022 | 233 pagina's Uitgeverij Hamley Books | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Dit gaat het tweede boek worden dat ik van Belinda Aebi ga lezen. Haar eerdere boek De verborgen vrouw was erg goed, dus ik heb goede verwachtingen van haar nieuwe thriller. De cover is in ieder geval weer top en is spannend en uitnodigend. De afgesloten oude houten deur met slot wekken nieuwsgierigheid op, en de typografie sluit hier prachtig op aan.

 

Het verhaal:

Urbain Decorte wordt na een brand dood aangetroffen in zijn woning in het tuinhuis van zijn volkstuintje. Al snel blijkt er opzet in het spel en wordt er een groot onderzoek opgezet. Twee jaar eerder werden er al verschillende volkstuintjes vernield, maar de daders zijn nooit gevonden. Hoofdrechercheur Stef Michiels houdt met zijn team een groot onderzoek en wil meer weten te komen over het slachtoffer in de hoop de brandstichter te vinden. Wie was Urbain Decorte? Hoe dieper het onderzoek, hoe meer er boven water komt over deze man die toch tot zo onschuldig was als dat hij leek. Zijn echtgenote lijkt compleet van slag als ze hoort wat voor man er achter haar echtgenoot schuil ging, zo vinden ze foto's van Decorte met vrienden waarbij ze bivakmutsen dragen.

 

Mijn ervaring: Het verhaal begint met de heftige gebeurtenis waarbij Urbain Decorte om het leven wordt gebracht. Door deze gebeurtenis, die erg heftig is, weet Belinda je mee het verhaal in te trekken. Je wordt als lezer hierdoor zo nieuwsgierig gemaakt om erachter te komen wat er allemaal aan de hand is.


Het verhaal heeft een afwisselend perspectief. Je volgt niet één personage maar krijgt een brede kijk, doordat het verhaal verschillende personages volgt. Dit geeft een goede kijk op de gebeurtenissen, al merk ik dat ik daardoor wel iets minder diep in het verhaal zit.

De verhaallijn is sterk, origineel en goed opgebouwd, doordat je de verschillende personages in de verhaallijn volgt, bouw je vragen en puzzelstukjes op. Hierdoor blijf je geboeid en wil je weten hoe de vork in de steel zit. Belinda weet in het verhaal vele verschillende en unieke personages te verwerken, dit zorgt ervoor dat het verhaal enorm realistisch is. Dit kan ik enorm waarderen. De opbouw naar het plot is sterk, helaas had ik de dader verwacht, maar wisten toch bepaalde elementen me op het laatst nog enorm te verrassen (ik geen geen spoilers weg ;) )


Verboden toegang is een spannend, origineel en sterk verhaal geworden. Het is erg realistisch en goed geschreven. Het is geen verhaal waarbij je op het puntje van je stoel zit, maar wel een boek dat door de vele puzzelstukjes en vreemde mensen en ontknopingen dat het boek je van het begin tot het einde in zijn greep weet te houden. Een geweldige ontdekking!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page