top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Verhalen uit de drakenvleugel – Eva Linden, Kenneth Baert, Thomas Danneels, Jesse de Smet, Nicolaas de Clippele, Jelle Spruyt en Bram Verlinden en Morgan Blade

Ik kreeg de kans om deel te nemen aan de blogtour van deze verhalenbundel. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789083404608 | 23 maart 2024 | 354 pagina's | Uitgeverij - | Prijs €20,00


Voor het lezen:

Een verhalenbundel met middeleeuwse fantasy verhalen van verschillende schrijvers. Deze bijzondere en originele setting, klinkt als iets wat ik erg graag wil ontdekken en ervaren. Aangezien ik tot nu toe erg van Eva Linden haar verhalen genoten heb en ze een oproep deed voor een blogtour van deze verhalenbundel is mijn interesse gewekt. Ik heb goede verwachtingen. Buiten Eva, zijn het voor mij stuk voor stuk nieuwe schrijvers die ik ga ontdekken.

 

Het verhaal:

In de taverne de Drakenvleugel ben je meer dan welkom. Geniet ondertussen van Yuza's heerlijke stoofpotjes en geniet van alle avontuurlijke en magische verhalen van de bezoekers. Dit alles onder een echte drakenvleugel. De avonturiers die hier komen delen graag de spannendste en mooiste verhalen, tenminste als de dobbelstenen meewerken. De verhalenbundel bevat de volgende kortverhalen 'Borkuls bizarre bazaar' door Eva Linden 'Het ultieme wapen' door Kenneth Baert 'Het lot van Lisorna' door Thomas Danneels 'De helpende hand' door Jelle Spruyt 'Het verraad van Zilvertong' door Bram Verlinden 'De machtige Magiër Marcus Malazan, Meester van het macabere' door Jelle De Smet 'De ballade van Eladir' door Nicolas de Clippele 'Het raadsel van de Sfinx' door Morgan Blade.

 

Mijn ervaring:

De verhalenbundel kent een ontzettend leuke opbouw, waardoor je als eerste meegetrokken wordt naar de fantasierijke en magische plek in de taverne de Drakenvleugel. Vanuit deze begin setting delen reizigers die in deze taverne zijn beland hun meest uiteenlopende spannende en magische verhalen die door de verschillende schrijvers geschreven zijn.


De verhalen van de verschillende avonturiers die volgen zijn duidelijk door verschillende schrijvers en op totaal verschillende wijze geschreven. Doordat het vanuit verschillende personages wordt verteld als zijnde bezoekers in de taverne past het goed in elkaar. De verhalen zijn erg uiteenlopend en verschillend. Het ene verhaal is een stuk levendiger en vlotter geschreven dan een ander verhaal. Mijn favoriete verhalen waren die van Borkuls bizarre bazaar, De ballade van Eladir en Het raadsel van de Sfinx. De verhalen hebben allemaal de overeenkomst dat ze erg fantasierijk, magisch en avontuurlijk zijn.


Verhalen uit de drakenvleugel is een ontzettend originele, verrassende en leuke verhalenbundel. Het kent een leuke begin setting van taverne De Drakenvleugel waar reizigers samenkomen Daar begint het hoofdverhaal dat vervolgens gesplitst wordt door verschillende en uiteenlopende verhalen die de reizigers vertellen. De verhalen zijn erg uiteenlopend en divers, maar ze zijn wel allemaal stuk voor stuk magisch, fantasierijk en erg avontuurlijk.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5

15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page