top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Verknipt – Eveline Karman

Ik kreeg dit boek als recensie-exemplaar van Uitgeverij de Fontein, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789026164712 | 14 februari 2023 | 274 pagina's | Adobe ePub | Uitgeverij de Fontein | Prijs €9,99


Voor het lezen:

Ik heb veel enthousiaste recensies gelezen van het eerste boek van Eveline Karman. Tot op heden heb ik nog altijd niet haar boek gelezen, maar nu, met het verschijnen van haar tweede boek, kreeg ik van Uitgeverij de Fontein om het boek te lezen en te recenseren. De cover is uitnodigend en intrigerend. Een close-up van een vrouw is te zien met een poot van een kreeft. De titel springt er op een subtiele manier uit. Ik heb door de voorgaande recensies hoge verwachtingen en sta dan ook te springen om van het boek te gaan genieten.

 

Het verhaal:

Emma Doyle heeft een moeilijke tijd achter de rug en is nog altijd met hulp bezig om alles in haar leven weer een plekje te geven en een nieuwe start te maken. Maar wanneer ze een ketting vindt op de plek waar haar broer zich van het leven benam, moet Emma weten wat hierachter schuil gaat. Inmiddels is het vier jaar geleden dat haar broer Arvid overleed, met wie ze een intense band had. Het verdriet liet haar vluchten in drank, maar inmiddels is ze geruime tijd clean. Nu met de vondst van de ketting komt alles opnieuw omhoog en start Emma een zoektocht naar wat er werkelijk gebeurde op die noodlottige dag. Al snel ontdekt ze dat mensen het verleden liever niet opnieuw oprakelen en Emma ervan weerhoudt de waarheid boven tafel te krijgen...

 

Mijn ervaring:

Door het heftige begin en de beschrijving van het overlijden van Arvid grijpen me, ook vanwege persoonlijke redenen, enorm aan. Ik ben gelijk helemaal in het verhaal en wil dan ook weten wat er allemaal aan de hand is.


Eveline Karman heeft een hele prettige, vlotte en krachtige schrijfstijl. Het verhaal leest enorm prettig en goed weg, hierdoor kan je helemaal in het verhaal opgaan. Het verhaal wordt voornamelijk geschreven vanuit Emma Doyle, maar wisselt ook enkele keren van perspectief naar Jonathan Doyle (de vader van Emma) en Wolfgang von Pippenbrock (de scharrel van Emma). Hierdoor krijgen de drie personages veel diepgang, met name Emma is enorm goed en sterk uitgediept. De twee mannen roepen vooral enorm veel vragen op als deze in een hoofdstuk aan bod komen. Dit zorgt wel voor een extra spanning en laag in het verhaal.


De verhaallijn is origineel en verrassend. Het is echt een verhaal waar je ook emotioneel gezien helemaal in verliest. Het verhaal neemt zoveel wendingen en roept ook constant zoveel vragen op dat ik het boek in 1 keer heb uitgelezen, omdat ik het gewoon niet weg kon leggen. De opbouw naar het plot is ijzersterk en tegen het einde zit je dan ook op het puntje van je stoel. Zou het dan toch verkeerd aflopen, wat zal het einde brengen? Het einde was dan ook echt geweldig. Alle puzzelstukjes en de antwoorden vallen perfect op zijn plaats.


Verknipt, de nieuwe thriller van Eveline Karman is aangrijpend, origineel en verrassend. Het verhaal zit enorm goed in elkaar en tijdens het verloop van het verhaal kom je als lezer met veel vragen te zitten. Daarnaast neemt het veel onverwachte wendingen die ook de spanning er goed in weten te houden. Het plot is enorm sterk en de puzzelstukjes en vragen vallen goed op zijn plek. Deze heerlijke thriller is zeker een prachtige aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page