top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Villa Mancini - Brenda Kleinherenbrink

Ik kreeg van Uitgeverij Hamley Books de kans, de nieuwe feelgood te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789464661941 | 19 juli 2023 |Adobe ePub Uitgeverij Hamley Books| Prijs €2,99


Voor het lezen:

De warme, geschilderde cover van een Toscaans landschap met een kasteel of landhuis geeft een zomers en fijn gevoel. De sierlijke letters waarin de titel geschreven is geven de cover iets stijlvols. De ondertitel 'Een jonge vrouw ontdekt tijdens een werktrip naar Toscane haar unieke kwaliteiten en zet een eigenwijs spoor uit naar de toekomst' maakt me nieuwsgierig naar het verhaal. Voordat ik aan deze novelle begon heb ik niet de flaptekst gelezen, ook heb ik nog niet eerder iets van Brenda Kleinherenbrink dus ik ga vrij blanco van deze novelle genieten.

 

Het verhaal:

Maddie wordt op het laatste moment meegevraagd naar een werktrip in de Toscane. Juist haar irritante en neerbuigende collega vraagt haar hiervoor. Toch is Maddie vastbesloten hier niets van aan te trekken en te gaan genieten van haar onverwachte werktrip. Ze hoopt veel te kunnen leren van de ervaren managers die aan de seminars deel gaan nemen. Of zouden ze juist iets van haar kunnen leren? En haar manier van 'omdenken'? Tijdens deze trip ontdekt Maddie in de sfeervolle villa haar eigen unieke kwaliteiten. Dit zet haar aan tot het creëren van een andere toekomst.

 

Mijn ervaring: Brenda Kleinherenbrink heeft een heerlijke luchtige, levendige en vlotte schrijfstijl, waardoor de novelle enorm prettig en lekker leest. Al snel zit je in het verhaal en ga je met Maddie mee naar de werktrip in Toscane. Het verhaal start met de reis vanuit het vliegtuig, hierdoor weet Brenda Kleinherenbrink op natuurlijke wijze je mee te nemen naar de trip en de mensen die ze daar ontmoet.


Het verhaal kent een leuke en bijzondere verhaallijn. Wat ik bijzonder vind, is dat Brenda Kleinherenbrink de werkzaamheden en de sessies zo beschrijft, deze combinatie heb ik persoonlijk nog niet eerder in een feelgood ontdekt. Wel vind ik het zakelijke gebeuren een leuke en goede toevoeging aan het verhaal. Ook hoe Maddie in de korte novelle de switch weet te maken in haar zelfvertrouwen en ambities is op goede wijze gedaan. Brenda Kleinherenbrink wist dit zo te doen, dat het niet te snel of geforceerd voelde. Met een heerlijk, mooi en einde wat je bij een feelgood mag verwachten, sluit de novelle af.


Villa Mancini is een leuke, mooie en bijzondere novelle. De leuke en levendig geschreven verhaallijn zorgt dat het verhaal enorm prettig en fijn leest. Ik vind het origineel hoe Brenda Kleinherenbrink elementen zoals werk, seminars en teamsessies in dit verhaal heeft verwerkt. Een leuke aanrader!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page