top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Vind ik niet leuk – Elliot Hyland

Ik heb nog niet eerder wat van Elliot gelezen, dus ik ben enorm benieuwd.

Ik mag mee doen aan de blogtour van dit boek. Dank je wel Elliot en Books & Butterflies voor deze kans!

Nederlands | E-book | 9789464208887 | 21 januari 2022 | 42 pagina's | Uitgeverij Books & Butterflies


Voor het lezen:

Ik heb niet echt verwachtingen van het boek, ik laat me gewoon verrassen. Ook heb ik nog niet eerder verhalen van Elliot Hyland gelezen.

 

Het verhaal:

Laura is een influencer en is erg druk met haar sociale media. Ze doet niets liever dan haar leven met de hele wereld te delen. Ze fleurt op van alle likes en waardering die ze krijgt. Tot dat op een dag iemand een gemene reactie onder een post van haar plaatst. Haar vriendin Tess denkt dat je zo'n hater hard moet aanpakken. Helaas gaat het alleen maar van kwaad tot erger. Er verschijnen vreemde wezens die Laura te pakken willen nemen nemen. Ze dreigt hierdoor niet alleen haar plezier voor social media, maar ook zichzelf kwijt te raken.

 

Mijn ervaring:

Het is een boek dat helemaal van deze tijd is. Iedereen die druk bezig is met zijn/hare sociale status en de likes en waardering die hier door elkaar aan gegeven wordt. Het is echt een jeugdboek, Elliot weet met zijn schrijfstijl hier goed op in te spelen. Elliot schrijft vlot en krachtig en maakt gebruikt van korte zinnen. Ook weet Elliot een goed tempo in de verhaallijn te brengen. Er is ook een goede wisseling tussen dialogen en beschrijving.


De opbouw van de verhaallijn is origineel. Wel vond ik dat de verhaallijn iets te snel en niet soepel switchte van realistisch in fantasieverhaal. Wel waren zowel het realistische als het fantasie deel goed geschreven.


Het thema van online pesten dat Elliot met zijn boek naar voren wilt brengen heeft hij goed over weten te brengen. Ook de punten/vragen die na aanleiding van het boek volgen vind ik een goede aanvulling op het boek. Hierdoor zet Elliot kinderen zeker aan het denken over het gebruik en ook het gevaar van sociale media. Het is ook zeker een verhaal dat goed gebruikt kan worden in het onderwijs.


Het was een leuk jeugdboek, waarin de boodschap over online pesten duidelijk naar voren kwam en kinderen ongetwijfeld aan het denken zal zetten.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️

12 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page