top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Vlak onder de maretak - Eveline Heijnen

Ik kreeg van Loft Publishing de kans om deze veelbelovende kerst feelgood te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789047209874 | 23 november 2023 | 99 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij Loft Publishing | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Met veel plezier las ik twee weken geleden het eerste deel van de Juffen van de Klimop van Eveline Heijnen, hierdoor heb ik hoge verwachtingen. Ik kon haar schrijfstijl in het eerste deel erg waarderen. Dat het verhaal nu een combinatie is van een kerstverhaal en feelgood, dat vind ik in deze tijd van het jaar helemaal fantastisch. Het boek heeft een leuke illustratie van een man en een rvouw die met hun ruggen naar elkaar toe gekeerd staan. De omgeving is helemaal in kerstsfeer.

 

Het verhaal:

Sara krijgt de schrik van haar leven, wanneer ze wordt uitgenodigd door haar moeder om samen kerst te vieren en hoort dat ze dan ook nog gaat trouwen. Ze heeft er totaal geen zin in, want: het huwelijk duurt het hele weekend en is precies op de kerstdagen. Haar moeder is inmiddels al zo vaak getrouwd dat Sara ondertussen de tel kwijt is geraakt. Bij aankomst in het huis blijkt ook nog eens dat ze haar kamer moet delen met haar kersverse stiefbroer Bodhi. Nu heeft ze echt spijt dat ze is komen opdagen. Vanaf het eerste moment is er haat en nijd tussen de twee, maar dan treffen ze elkaar onder de maretak. Maakt dit het verhaal toch beter?

 

Mijn ervaring: Eveline Heijnen heeft een enorm levendige, vlotte en luchtige schrijfstijl. Daarbij leest het verhaal gemakkelijk en fijn weg, waardoor je even compleet weg kan dromen van dit heerlijke en vermakelijke kerstverhaal.


De personages zijn onwijs leuk neergezet. Met name Sara vind ik hilarisch, hoewel het wel een redelijke doorsnee jong volwassen vrouw is. Hierdoor kan ik als lezer gemakkelijk met Sara in het verhaal mee gaan. Bodhi is zo neergezet, dat je net als Sara, er direct een hekel aan hebt en dit personage je erg op je zenuwen werkt. Dit heeft Eveline Heijnen goed gedaan. Ook haar moeder en beste vriendin zijn een leuke aanvulling op het verhaal.


Het verhaal heeft een leuke, grappige en erg vermakelijke verhaallijn. Er zitten erg grappige, leuke en ook verrassende wendingen in de verhaallijn, waardoor het verhaal voor mijn gevoel zelfs te kort was. Ik had nog wel langer van het leuke verhaal willen genieten.


Vlak onder de maretak is een onwijs leuke en grappige kerst feelgood. Eveline Heijnen heeft een vlotte, levendige en luchtige schrijfstijl en weet in dit verhaal enorm veel humor te stoppen. Het is een heerlijk enemies-to-lovers verhaal dat je ook nog helemaal het kerstgevoel geeft. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page