top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Volledig verknipt – Dennis Biesma

Ik kreeg van Dennis Biesma zijn nieuwe boek cadeau. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789083263724 | 12 mei 2023 | 320 pagina's Palm Uitgevers | Prijs €21,99


Voor het lezen:

De bijzondere en intrigerende cover maakt me direct nieuwsgierig naar het verhaal en het boek van Dennis Biesma. Een gezicht van een vrouw enprofile omhoogkijkend naar de titel van het boek waarbij op de achtergrond heel licht een DNA profiel te zien is. Ik ben dol op psychologische thrillers en ik heb al veel enthousiaste reacties gehoord over het boek voordat ik er aan begin. Hierdoor zijn mijn verwachtingen ook hoog gespannen.

 

Het verhaal:

Lara Cains, heeft vanaf haar zevende een stem in haar hoofd Jade. Hierdoor heeft ze al een hoop ellende in haar leven meegemaakt. Haar ouders hebben haar verstoten en haar beste vriendin heeft zelfmoord gepleegd. Ze loopt al jaren bij een psychiater. Wanneer ze op een avond na het bezoek aan haar psychiater wordt overvallen, krijgt ze een black-out en wordt ze uren later wakker, kijkend in de levenloze ogen van haar aanrader. Lara raakt in paniek en vlucht, voor iedereen en het meeste voor zichzelf. Wanneer haar leven weer wat rustiger lijkt te worden, krijgt ze het gevoel dat ze in de gaten wordt gehouden. Er blijkt een hele organisatie achter haar aan te zitten. Wat willen deze mensen van haar?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met een vreemd en verdacht proloog, dat direct je nieuwsgierigheid wekt. Vervolgens switcht het verhaal naar het heden en volgen we op chronologische volgorde het verhaal van Lara Cains. Het verhaal begint met een rustige opbouw, waarbij we het unieke en authentieke personage Lara Cains leren kennen. Dit is prettig, aangezien ze geen doorsnee personage is. Ook de andere personages in het verhaal zijn realistisch, verschillend en goed neergezet.


Dennis Biesma heeft een hele vlotte, krachtige en levendige schrijfstijl. Hij voelt goed aan wanneer hij zijn verhaal moet versnellen en vertragen en in detail moet treden. Daardoor voelt het verhaal natuurlijk en realistisch. Ook de sterke dialogen weten het verhaal mooi tot leven te brengen.


Het verhaal heeft een spannende, intense en sterke verhaallijn met een goede diepgang. Vooral dat laatste kan ik enorm waarderen, want het verhaal zit echt goed in elkaar. Daarbij weet hij direct vanaf het begin een spanning en sfeer in de verhaallijn te brengen die hij gedurende het verhaal goed weet op te bouwen. De stem die Lara in haar hoofd heeft en de verschillende personages, waarvan Lara op een gegeven moment niet meer weet wie ze kan vertrouwen is goed gedaan. Deze spanning weet Dennis Biesma enorm goed op de lezer over te brengen. Het plot met een sterke plottwist zorgen voor een sterk en afgerond einde.


Volledig verknipt is een super spannende, intense en goede psychologische thriller. Het verhaal wist me vrijwel meteen te grijpen. Het verhaal kent unieke personages en het is erg levendig en realistisch geschreven. Daarbij weet het verhaal ook goed in te spelen op je gevoel. Het plot met de plottwist zorgt voor een prachtig en verrassend einde.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5


11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page