top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Voor mij – Jojo Moyes

Op aanraden van @lekkerlezenlekkerboek ben ik dit boek gaan luisteren.

Nederlands | Luisterboek | 9789026146732 | februari 2018 | Verteller: Sophie Veldhuizen | Speelduur: 13:31:32 | Uitgeverij De Fontein


Voor het lezen:

Op aanraden van @lekkerlezenlekkerboek ben ik dit boek gaan luisteren. Na hun post op instagram was ik overtuigd dat ik me aan dit boek moest wagen. Ik heb al eerder een boek van Jojo Moyes gelezen en dat vond ik echt geweldig, dus ik hoop en verwacht wederom een prachtig verhaal.

 

Het verhaal:

Louisa Clark is toe aan een nieuwe stap en uitdaging in haar leven: ze is alleen afgereisd naar New York om als assistent bij de rijke familie Gopnik werken. Sam blijft achter in Engeland en ze is in de veronderstelling dat haar relatie dit avontuur zal overleven. In New York wordt ze gelijk in het diepe gegooid, ze moet zich verkeren in de hoogste sociale kringen. Tijdens een sociaal event ontmoet ze Joshua Ryan die haar aan haar verleden laat denken. Lou's hart ligt bij Sam, maar haar leven in New York dendert in een hoog tempo voort. Het wordt steeds moeilijker voor haar om zich niet te verliezen.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint op het moment dat Lou begint aan haar grote avontuur in New York en daar haar nieuwe leven begint. Waardoor dat je gelijk mee het nieuwe leven van Lou in duikt. Het boek is ingesproken door Sophie Veldhuizen die een prettige stem en spreektempo heeft, daarnaast heeft Jojo Moyes een hele vlotte verhalende schrijfstijl, waardoor dat je je echt in New York bij Lou waant.


De vorige delen heb ik niet gelezen, wel de film gezien van het eerdere deel, maar het boek of audioboek kan je prima lezen/luisteren zonder dat je de voorgaande delen gelezen hebt, omdat het een nieuwe verhaallijn is. De verhaallijn is enorm leuk en goed opgezet. Tijdens het luisteren bouw je echt een band op met Lou. Jojo Moyes weet de gedachten en emoties van Lou enorm goed weg te zetten, daarnaast heeft ze op tijden dat het verhaal een zware lading krijgt ook op de juiste momenten enorm leuke humor in het verhaal zitten die het verhaal perfect ook weer wat weten te verlichten. Het leven van Lou in New York kent vele ups en downs en neemt de nodige wendingen. Soms neemt Lou de verkeerde beslissingen waardoor dat je haar bijna bij de arm wilt pakken en weg wilt sleuren, maar gelukkig komt Lou ook op het punt dat ze inziet dat haar keuze niet de beste was. Ik vind Lou een geweldig karakter en haar enthousiasme en haar kleurrijke persoonlijkheid spatten echt in het verhaal.


Dit was het tweede boek van Jojo Moyes dat ik las en ze heeft me wederom laten verrassen door de diepgang aan emoties en gevoelens die deze vrouw met haar schrijfstijl in een boek weet te leggen. Ik weet na dit boek ook zeker dat ik nog veel meer boeken van Jojo Moyes wil gaan lezen.

Het audioboek is absoluut een aanrader om te luisteren. Het boek is dus goed zonder de voorgaande delen te luisteren, wel denk ik dat als je de serie van voren af aan begint het karakter Lou en de verhaallijn nog meer diepte krijgen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page