top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Voor niets gaat de zon op – Sander Blom

Ik kreeg van Loft Publishing de kans deze veelbelovende thriller te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789047208617 | 29 maart 2023 | 180 pagina's | Adobe ePub | Uitgeverij Loft Publishing | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Ik ben dol op thrillers en zeker als het om een serie gaat is mijn interesse gewekt. De beschrijvende tekst was zo uitnodigend dat ik graag aan dit boek wilde beginnen. Ik kreeg van Loft Books de kans het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel. Het boek heeft een mysterieuze thriller waarbij de titel er echt vanaf spat. Ik ken de schrijver Sander Blom nog niet, dus ik ben benieuwd naar zijn schrijfstijl.

 

Het verhaal:

Het eerste deel van De Oldampt onderzoeken.

Yorick Voossen is journalist en doet onderzoek naar een corrupte zaak. Na zijn eerste pulbicatie wordt voor zijn huis een doos met lugubere inhoud bezorgd. Hij gaat direct op onderzoek uit. Van wie komt dit pakket? En vooral waarom? Door deze vondst wordt zijn leven ruw verstoord, want zijn vrouw is doodsbang en wil niet dat Yorick hier zich nog verder in mengt. Hij verliest zich steeds meer in het onderzoek, waarbij hij stuit op een link met een gigantisch zonnepark dat pas is aangelegd. Yorick wordt zich langzaam bewust van hoeveel gevaar hij daadwerkelijk loopt...

 

Mijn ervaring: Sander Blom heeft een verrassende vlotte en krachtige schrijfstijl. Hierdoor zat ik snel in het verhaal en kon ik er goed in op gaan. In zijn verhaal weet hij een goede balans te maken tussen de beschrijving, het verhaal en de dialogen, waardoor het verhaal heel natuurlijk en realistisch voelt. Het verhaal is geschreven vanuit Yorick, een enorm gedreven journalist. Hij heeft het personage ver genoeg weten uit te diepen, waardoor je goed met hem in de verhaallijn mee kan gaan. Ook de andere personages zijn goed neergezet.


De verhaallijn is sterk en Sander weet gedurende het verhaal een goede spanning op te bouwen. Het is leuk dat er verschillende verhaallijnen tegelijkertijd spelen, die van het onderzoek van het corrupte zonnepark als een vermissingszaak. Hierdoor is het verhaal een stuk sterker. Zijn privé situatie komt in de verhaallijn niet echt uitgebreid en maar heel kort aan bod, terwijl het aan het einde wel een belangrijk element was.


Voor niets gaat de zon op is een spannend, verrassend en goed eerste deel. De spanning wordt gedurende het verhaal goed opgebouwd en het verhaal is heel natuurlijk en realistisch geschreven. Ik wacht vol spanning op het tweede deel van deze serie.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page