top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Vraag het aan Veerle - Sportschool 1 – Renée Olsthoorn

Van Renee Olsthoorn kreeg ik haar prachtige boek cadeau om deze te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789020541274 | 31 augustus 2021 | 256 pagina's Uitgeverij Zomer&Keuning | Prijs €16,50


Voor het lezen:

Alleen al deze vrolijke cover die een heerlijke fitte en gemotiveerde uitstraling heeft van dansende sportieve vrouwen weet direct mijn aandacht te trekken. De typografie van de titel past helemaal bij de illustratie én is toch goed leesbaar. Ik ben dol op feelgood en ik heb al een hoop enthousiaste recensies gelezen over deze serie waardoor mijn verwachtingen hoog gespannen zijn.

 

Het verhaal:

Vraag het Veerle is het eerste deel van de feelgood sportschool trilogie van Renée Olsthoorn. Veerle is 23 en is trouw lid in haar sportschool. Wanneer er een vacature vrij komt, grijpt Veerle haar kans en solliciteert. Ze wordt aangenomen als Zumba-instructrice en baliemedewerkster. Veerle heeft een open en spontane houding en mede dankzij haar studie psychologie is ze al snel hét aanspreekpunt in de sportschool. Nu wordt het tijd dat ze ook haar eigen leven op orde krijgt, want dat is toch een stuk lastiger...

 

Mijn ervaring:

Wat een ongelofelijk lekkere, vlotte, luchtige en fijne schrijfstijl heeft Renée Olsthoorn. Voordat je er erg in hebt ben je al wat bladzijden verder en zit je compleet in het verhaal van Veerle. Het verhaal kent een heerlijke opbouw, waarbij de huidige en niet erg fijne leefsituatie van Veerle duidelijk wordt. Wel is ze net bij een nieuwe baan begonnen en is ze klaar om een nieuwe start te maken. Hierdoor ga je als lezer ook gemakkelijk mee in het nieuwe avontuur van Veerle.


De personages en met name Veerle zijn heerlijk en leuk neergezet. Ieder personage heeft duidelijk zijn eigen maniertjes. Zeker Bertrand en de egoïstische en zelfingenomen Joey heeft ze fantastisch neergezet. Het hoofdpersonage heeft Renée Olsthoorn nog wat verder uitgediept, waardoor je gemakkelijk met haar mee in de verhaallijn kan gaan.


Het verhaal heeft een heerlijke, leuke en ook grappige verhaallijn. Ik kan het enorm waarderen dat het een luchtige verhaallijn is geworden. Zeker met de gebeurtenissen rondom Bertrand weet Renée Olsthoorn het nog altijd een heerlijke feelgood te houden. Daarbij zorgen de acties van Veerle voor de nodige hilariteit. Door de heerlijke wendingen en gebeurtenissen weet Renée Olsthoorn je van het begin tot het einde te boeien. Met een heerlijk op en top feelgood einde sla je dit boek ongetwijfeld met een lach en een zucht dicht.


Vraag het Veerle is een super leuke en heerlijk feelgood met veel humor. Het is een veelbelovend eerste deel van een serie, waar ik nu hoge verwachtingen van heb. De personages zijn heerlijk eigen en uniek neergezet en met de vlotte en luchtige schrijfstijl van Renée Olsthoorn vlieg je veel te snel door het heerlijke verhaal. Een dikke aanrader en ik ga zeker van het tweede deel genieten!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentarer


Kommentarsfunktionen har stängts av.
bottom of page