top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Vrienden van vroeger - Kate & Sophie 2 – Chloë van Silfhout

Ik kreeg van Cloë de vraag of ik ook het tweede deel van haar serie wilde lezen en recenseren, dus dank je wel!

Nederlands | E-book | 1230006752316 | 20 augustus 2023 | Epub zonder kopieerbeveiliging (DRM) | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Na het lezen van het fantastisch goede en spannende eerste deel, was ik erg nieuwsgierig hoe dat het verder zou gaan met Kate en Sophie. Voornamelijk voor de heftige ontknoping van Sophie. Ik hoop wederom een knettergoed en spannend verhaal waar ik enorm van ga genieten. Na deel één heb ik wel hogere verwachtingen, hopelijk worden ze waargemaakt.

 

Het verhaal:

Er wordt een reünie gegeven van een oude examenklas van de middelbare school. Wanneer deze in volle gang is, breekt er een brand uit en wordt er een lichaam gevonden. Al snel blijkt er opzet in het spel. Moordzaken rechercheurs Kate Verbeek en Sophie van Wageningen worden met hun team op de zaak gezet. Het onderzoek leidt naar een vriendengroep die een dodelijk geheim met zich meedraagt. Wanneer in dezelfde vriendengroep het volgende slachtoffer valt, begint het tikken tegen de klok. Sophie worstelt ondertussen nog altijd met de gevolgen van de infiltratie. Kate krijgt het nodige voor haar kiezen, wanneer blijkt dat de moordenaar van haar vader weer actief blijkt te zijn. Zal het Kate en Sophie lukken alle geheimen op tijd te ontrafelen?

 

Mijn ervaring: Met een sterk proloog dat je als lezer direct nieuwsgierig weet te maken, weet Cloë van Silfhout me weer met gemak haar tweede deel van deze serie in te trekken. Chloë van Silfhout heeft een heerlijke vlotte, levendige en rijke schrijfstijl. Met haar sterke dialogen en levendige beschrijvingen zie je het verhaal echt voor je en kan je er helemaal in mee gaan.


Het is mooi hoe de twee hoofdpersonages Kate en Sophie, tussen wie je gedurende het verhaal wisselt, in deel twee verder uitgediept worden en je ze steeds beter leert kennen en ziet evolueren. Daarbij ben ik blij dat Marc ook weer van de partij is, want dat vind ik persoonlijk een geweldige en rijkelijke aanvulling. De verhaallijn is goed uitgediept en breed. Ditmaal volgen we een nieuwe moordzaak die Kate en Sophie moeten oplossen. Deze zit goed in elkaar en roept veel spanning op. Naast de zaak duiken we in dit tweede deel dieper in op Kate en haar verleden, wanneer blijkt dat de moordenaar van haar vader weer actief is. Een zaak die nooit is opgelost. Hieraan werkt de vriend van Kate, Dean. Het is een mooie, spannende en goede mix. Ook Sophie en haar voortgang na de traumatische gebeurtenissen die je in deel één hebt kunnen lezen, worden op sterke wijze doorgezet. Vrienden van vroeger is een prachtig, origineel, sterk en goed tweede deel. Het is mooi hoe de personages in het tweede deel nog verder uitgediept worden en je ze door de delen heen ziet evolueren. Ditmaal weet Chloë van Silfhout opnieuw een sterke en spannende politiezaak neer te zetten. De romance is in dit deel wel wat minder dan in deel één, maar wel een sterk en goed vervolg. Ik kan nu al niet wachten op deel drie.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page