top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Vrouwenmantel – Anita Kok

Bij het zien van deze nieuwe thriller, was mijn interesse direct gewekt. Bij Mustread or not en Godijn Publishing won ik het boek!

Nederlands | E-book | 9789464641165 | 07 mei 2023 | 292 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij Godijn Publishing | Prijs €9,99


Voor het lezen:

Bij het verschijnen van deze thriller was mijn interesse al gewekt. Ik heb een grote interesse in mindfulness en natuur, met een thriller die zich in deze omgeving afspeelt maakt het voor mij nog leuker en interessanter. Daarbij weet dan ook direct de prachtige cover van een prachtig bos/natuurgebied mijn aandacht te trekken. Het subtiele vrouwelijke silhouet dat door het beeld heen valt maakt het extra bijzonder. De titel knalt er op mooie wijze uit. De schrijfster Anita Kok is voor mij nog onbekend, maar ik heb goede verwachtingen. Ik hoop op een thriller die veel spanning oproept en goed in elkaar zit.

 

Het verhaal:

Wanneer vrouwen cardioloog Claire door haar man wordt ingeruild voor een ander exemplaar, meldt ze zich aan voor een vijftig plus mindfulness retraite voor vrouwen. In de hoop wat meer tot rust te komen en zichzelf en haar eigenwaarde terug te vinden. Ze merkt dat ze door de jaren heen en de sleur van haar huwelijk zichzelf is kwijtgeraakt. Op de retraite aangekomen, ontdekt Claire al snel dat niet iedereen met hetzelfde doel naar de retraite is gekomen. Er spelen geheimen en het lijkt of iedereen een dubbele agenda er op nahoudt. Als een van de deelnemers wordt vermoord, is Claire bang dat ze het eigenlijk op haar voorzien hadden. Claire is bang en vreest voor haar leven. De retraite verandert langzaamaan in een steeds grotere nachtmerrie. Zal ze het overleven?

 

Mijn ervaring: Het verhaal begint met Claire die thuis zielsongelukkig is nadat haar man er vandoor is gegaan. Door deze introductie van het personage en de manier waarop Anita Kok het personage weet neer te zetten zorgt ervoor dat je gemakkelijk in het verhaal komt. Daarbij leer je vervolgens de andere personages kennen die Claire ook leert kennen op de retraite. Hierdoor wordt iedereen op een heel natuurlijke en realistische wijze in het verhaal gebracht.


Anita Kok weet enorm goed de sfeer en het gevoel in het verhaal te brengen, daarbij is haar schrijfstijl levendig en vlot, waardoor het boek enorm lekker en prettig leest. De verhaallijn is origineel en verrassend. Door de wendingen en gebeurtenissen weet Anita Kok echt je aandacht in het verhaal te houden. Wanneer je denkt dat je het plot gehad hebt, weet Anita Kok nog een heerlijke en sterke plot twist in het verhaal te brengen. Dit maakt het verhaal nog beter.


Vrouwenmantel is een sterke, sferische en originele thriller. Anita Kok schrijft enorm vlot, waardoor je echt door het verhaal heen vliegt. Daarbij zit het verhaal ook goed in elkaar en weet ze richting het plot de spanning goed op te bouwen. Het plot en met name de plot twist maken het verhaal echt af. Een mooie aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page