top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Vuurdoop – Ryanne Veldkamp

Na de novelle Vuurproef en Vuurwerk, hoogste tijd voor deel 2 van de serie!

Nederlands | Paperback | 9789464820874 | 20 februari 2024 | 400 pagina's Uitgeverij AprilBooks | Prijs €20,00


Voor het lezen:

Na het lezen van de novelle Vuurproef en het eerste boek Vuurwerk, wilde ik niets liever dan nog meer dan deze geweldige serie gaan lezen. Mijn verwachtingen zijn dan ook hooggespannen. Ook dit deel is weer prachtig vormgegeven met ditmaal geheel in stijl groene sprayed edges. Ik heb er erg veel zin in en ik hoop op weer een prachtig, mooi en ontroerend verhaal.

 

Het verhaal:

Rick is altijd met zijn werk bezig. Zijn eigen bedrijf in hypotheekadvies loopt ook super goed en sinds kort heeft hij zelfs een tweede vestiging geopend. Wat hij ondertussen probeert te verbergen is dat hij op een ander vlak steeds verder achteruit gaat. Rick kampt namelijk met een erfelijke oogziekte, die hem langzaam slechtziend maakt. Liva wil na een moeilijke scheiding een nieuwe start maken en solliciteert voor een baan bij het bedrijf van Rick. Liva kan daar aan de slag als administratief medewerkster en daarnaast heeft ze ook de zorg voor haar jonge zoontje. Naarmate Liva en Rick samenwerken, hoe meer Rick zich durft open te stellen voor Liva. Is dit verliefdheid? Dat kan niet, want hij is afgeschreven, vind hij zelf. Wat zou zo'n leuke en jonge vrouw met iemand als hij aan moeten?

 

Mijn ervaring: In dit nieuwe verhaal, staan twee nieuwe hoofdpersonages centraal. We stappen nu over op het verhaal van broer Rick en zijn nieuwe medewerkster Liva. In Vuurwerk hebben we al het een en ander van Rick en zijn oogziekte meegekregen. Nu lezen we het verhaal verder vanuit de ogen van Rick. Dit unieke, bijzondere en scherpe personage is net als Liva, het andere hoofdpersonage, met aandacht, detail en finesse neergezet. Daarbij zijn ze net als alle andere personages natuurlijk en realistisch neergezet. Ook is het leuk dat Mandy en Lars, die we kennen uit Vuurwerk, weer voorbij zien komen.


Ryanne Veldkamp heeft een hele eigen, unieke, natuurlijk, vlotte en levendige schrijfstijl. Ze weet ervoor te zorgen dat je als lezer compleet opgaat in het verhaal en echt met de personages mee leeft en voelt. Hierdoor komt het verhaal echt bij je binnen en weet het verhaal je te ontroeren, te raken maar ook blij en gelukkig te maken.


Het verhaal heeft weer een originele, sterke en mooie verhaallijn. Ik vind het mooi hoe Ryanne Veldkamp een prachtige verhaallijn neer weet te zetten met zowel diepgang als een prachtig liefdesverhaal. In deze verhaallijn beschrijft Ryanne de impact van een heftige ziekte en die van een toxische relatie. Dit maakt het verhaal boeiend, intrigerend en erg goed. Het verhaal maakt echt een rollercoaster van emoties bij je los, waardoor ik met volle overgave en teugen van het boek geniet, want een bijzonder pareltje is het zeker.


Aan het einde volgt vast een voorproefje op deel drie.. waardoor ik nu al vol spanning zit te wachten. Van mij mag deel drie gisteren al komen :P


Vuurdoop is een onwijs mooie, originele en goede romance. Ryanne Veldkamp weet haar verhaal vlot, levendig en met veel sfeer en gevoel neer te zetten, waardoor je op gaat in de natuurlijke en realistische personages. Daarbij zijn het twee bijzondere en unieke personages die met aandacht en gevoel zijn neergezet. Het verhaal kent een mooie diepgang en is bijzonder verslavend. Echt een must-read!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page