top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Wanneer bloemen verwelken – Meke Levenga

Ik kreeg van Uitgeverij Clavis, dit veelbelovende recensie-exemplaar. Super bedankt!

Nederlands | Hardcover | 9789044852417 | 30 november 2023 | 392 pagina's Uitgeverij Clavis Young Adult | Prijs €25,95


Voor het lezen:

Alleen al bij het zien van deze prachtige en intrigerende cover, werd ik betoverd. Over het algemeen zijn bijna alle covers van Uitgeverij Clavis pareltjes, maar deze sprong er voor mij persoonlijk helemaal uit. Ik kreeg de kans om het boek te lezen en te recenseren. Super bedankt, ik heb enorm hoge verwachtingen, zeker na het lezen van de flaptekst. Het is het eerste boek van Meke Levenga dat ik ga lezen.

 

Het verhaal:

De dood is voor iedereen onzichtbaar, behalve voor Day. Hij ziet eruit als een gewone doodnormale man. Wanneer Aza, de beste vriendin van Day, komt te overlijden, kan Day de Dood niet tegenhouden. Ze is boos, erg teleurgesteld en voelt zich helemaal alleen. Kort daarna leert ze Alex kennen. Alex heeft ook een gave, hij kan namelijk overleden mensen zien die nog niet zijn overgestoken. Day wil graag vrienden met hem worden, maar is bang dat ze dan ook hem kan verliezen. Want de Dood volgt Day constant, zelfs wanneer Day probeert te genieten van het leven.

 

Mijn ervaring:

Meke Levenga heeft een enorm levendige en vlotte schrijfstijl, waarin ze ontzettend goed een gevoel en emoties in kan leggen. Het verhaal wist me dan ook emotioneel direct te pakken en kwam erg bij me binnen.


Het verhaal is geschreven vanuit Day, een bijzonder, origineel en kwetsbaar personage, dat me direct wist te raken. Zelfs zo dat ik helemaal in Day en de gebeurtenissen en de wendingen van het verhaal mee ging en voelde. Meke Levenga heeft ook de gevoelens en emoties van Day op prachtige wijze weten uit te drukken. Ook de andere personages zijn bijzondere, unieke en verrassende personages die een rijke en mooie aanvulling op elkaar geven, daarbij weet Meke Levenga de personages zo neer te zetten dat ze allemaal gevoelens bij je oproepen.


Het verhaal heeft een enorm meeslepende, heftige maar ook prachtige verhaallijn. Het is echt een verhaal waar je inkruipt en compleet in op gaat. Het is een verhaal waar een hele doos tissues bij gepaard ging, want het is bijzonder heftig. Ook heb ik intens kunnen genieten van de bijzondere, mooie en ontroerende momenten die zich in het verhaal voordoen. Meke Levenga weet thema's als rouw, vriendschap en vertrouwen op prachtige wijze in een bijzonder verhaal te genieten. Dit verhaal heeft me diep geraakt en zal me altijd bijblijven.


Wanneer bloemen verwelken is een prachtige, bijzondere, heftige en meeslepende young adult. Het is een verhaal dat me diep wist te raken. Het verhaal is intens en de gevoelens en emoties van Day, het hoofdpersonage kwamen echt bij me binnen. Het is een verhaal dat je leest met een lach en veel tranen, maar wat een ONWIJS ONWIJS ONWIJS mooi en goed verhaal. Echt wauw!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page