top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Wat ik wil voor kerst – Catherine Walsh

Van Uitgeverij A.W. Bruna kreeg ik deze heerlijke kerstroman om al helemaal in de kerststemming te komen. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789400516731 | 25 oktober 2023 | 352 pagina's Uitgeverij A.W. Bruna| Prijs €20,99


Voor het lezen:

Met kerstboeken kan je bij mij niet vroeg genoeg aankomen. Als de temperaturen al iets beginnen af te nemen, ben ik toe aan de kerstvoorpret. Gelukkig komt A.W. Bruna, dit jaar ook vroeg met een veelbelovende kerst rom-com. En laat ik nu van die combinatie dolblij worden. Ik heb dan ook hoge verwachtingen. Ik heb in het verleden ook al vaker wat gelezen van Catherine Walsh dus ik heb goede verwachtingen. Zeker met deze vrolijke, uitnodigende cover die kerst roept.

 

Het verhaal:

De kerst is in aankomst. Molly en Andrew willen allebei naar hun familie in Ierland, maar een gigantische sneeuwstorm legt het hele luchtverkeer plat. Eén keer per jaar, al tien jaar op een rij, zitten Molly en Andrew op de laatste vlucht van Chicago naar Ierland en praten ze onder het genot van een wijntje bij over hun levens. Ze verschillen enorm, maar ze zouden deze kersttraditie niet willen missen. Molly heeft niets met kerst, terwijl Andrew een grote kerstliefhebber is. Molly weet hoe belangrijk de feestdagen voor Andrew zijn. Dus deze sneeuwstorm is een enorm probleem. In plaats van in Chicago te blijven en daar te genieten van de feestdagen zet ze alles op alles om Andrew tijdens de feestdagen thuis te krijgen. De klok tikt, maar Molly heeft een plan. Een plan van een combinatie van taxi's, vliegtuigen, boten en treinen, zolang het werkt, kan er niets mis gaan. De sneeuw blijft vallen en het universum heeft misschien toch andere plannen voor de twee...

 

Mijn ervaring:

Catherine Walsh heeft een enorm levendige, vlotte en luchtige schrijfstijl en weet haar verhaal op hele sfeervolle, realistische en natuurlijke wijze te verwoorden. Hierdoor is het een verhaal dat én enorm lekker en fijn wegleest én het een verhaal is waar je compleet in op gaat en je het verhaal voor je ogen ziet gebeuren. Het verhaal is geschreven vanuit Molly en Andrew, deze twee totaal verschillende personages zijn enorm realistisch en goed uitgediept. Hierdoor kan je gemakkelijk in beide personages mee gaan en met hen mee leven en voelen. Door deze wisseling in het perspectief weet Catherine Walsh ook een mooi spanningsveld tussen de twee in beeld te brengen. Het verhaal heeft een enorm mooie, originele en erg grappige verhaallijn. Meermaals heb ik echt hardop om de gebeurtenissen in de verhaallijn moeten lachen. Het verhaal switcht tussen het heden en het verleden na de verschillende vluchten door de jaren heen die Molly en Andrew maakten. Deze wisseling in de tijd wordt duidelijk weergegeven en door de wendingen en de gebeurtenissen is het heden en verleden ook goed uit elkaar te houden. Doordat je steeds stukjes uit het verleden te lezen krijgt, krijg je ook een steeds beter beeld van de twee en de huidige situatie. Het maakt je als lezer erg nieuwsgierig en hiermee weet Catherine Walsh je gedurende het verhaal echt geboeid te houden. Ook de mooie, ontroerende en gave gebeurtenissen en wendingen die het verhaal in het heden maken, geven je een op en top kerstgevoel. Met een prachtig en zalig einde sluit dit prachtige kerstverhaal af. Wat ik wil voor kerst, is een super hilarische, mooie en originele kerst feelgood. Met deze rom-com waarbij ik meerdere malen hardop heb kunnen lachen kom je ongetwijfeld in de kerststemming. De realistische en super goed uitgediepte personages, brengen het vlot en levendig geschreven verhaal helemaal tot leven. Het is echt een absolute must-read om helemaal in de kerststemming te komen!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

14 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page