top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Welkom thuis in Love Heart Lane – Christie Barlow

Met de LS Leesclub van Ilona lezen we alle drie de delen van deze feelgood serie. Ik vind het onwijs leuk dat ik deel mag nemen aan deze leesclub. Super bedankt Ilona, LS Amsterdam en Zininfeelgood.

Nederlands | Paperback | 9789024599462 | 30 maart 2022 | 336 pagina's | Uitgeverij LS Amsterdam | Prijs €19,99


Voor het lezen:

Deze serie stond al vanaf de verschijning van het eerste deel (maart 2022) op mijn verlanglijstje om te gaan lezen. Toen ik de oproep van Ilona zag en de kans kreeg om deze serie als leesclub/buddyread te gaan lezen kon ik natuurlijk geen nee zeggen. Ik ben dol op feelgood en de vrolijke en kleurrijke cover van deze feelgoodserie is zo uitnodigend dat ik hoge verwachtingen heb. Ik verwacht een heerlijk idyllisch verhaal waar ik helemaal in op kan gaan en in wordt meegezogen. Ik kan dan ook niet wachten om eindelijk aan deze serie te gaan beginnen.

 

Het verhaal:

Heartcross, een klein idyllisch en afgelegen dorpje in Schotland. Wanneer Felicity Simons het treurige nieuws krijgt dat haar oma overleden is, besluit ze voor een paar dagen terug te keren naar Heartcross om haar moeder en vroegere vriendinnen te bezoeken. De witgekalkte huisjes in het dorpje voelen als haar thuis, toch heeft ze ook veel pijnlijke herinneringen aan deze plek en is ze deze plek niet zonder reden acht jaar geleden ontvlucht. Met name vanwege één man, Fergus Campbell. Vlak nadat Felicity is gearriveerd breekt het noodweer los en wordt de enige brug die het kleine dorpje met de bewoonde wereld verbindt verwoest. Felicity wordt zo noodgedwongen te blijven...

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint waarin Felicity het droevige nieuws van haar oma te horen krijgt en besluit Londen voor een paar dagen achter zich te laten en naar huis te keren voor een bezoek aan haar moeder. Door deze goede inleiding wordt je gemakkelijk mee het verhaal ingezogen. Christie Barlow heeft absoluut een heerlijke schrijfstijl. Ze schrijft vlot en krachtig en vol gevoel waardoor het verhaal enorm lekker wegleest, levendig aanvoelt en je er compleet in verliest.


Het hoofdpersonage Felicity is geweldig neergezet. Ook al is ze soms wat labiel en kijkt ze niet verder dan haar eigen gevoelens, Christie heeft haar wel enorm sterk weggezet. Ook de andere personages zijn heerlijk uniek, verschillend en uiteenlopend weggezet, waardoor je een heerlijke dynamiek van verschillende personages in het verhaal hebt. Dit eerste deel is ook een introductie van het dorpje Heartcross, want langzaam worden alle bewoners geïntroduceerd.


Het verhaal kent een originele, verrassende en leuke verhaallijn. Het is leuk dat her verhaal, buiten het drama van de verwoeste brug naar Heartcross ook de verhaallijn van Felicity en Fergus zich uit te doeken doet en ontwikkeld. Hierdoor heeft de "dubbele" verhaallijn wat extra, waardoor het een boeiend verhaal blijft om te lezen. De opbouw naar het plot was sterk. Ook al was de ontknoping niet super verrassend, hij was wel sterk en het verhaal kent een heerlijk op en top feelgood einde. Ondanks dat dit deel één is van een serie, kent het verhaal wel echt een afgerond einde, wat ik wel prettig vind omdat ik niet met vragen blijf zitten, wat vaak wel het geval is. Ik ben dan ook erg benieuwd wat ik in deel twee kan en moet verwachten.


Wat een heerlijke feelgood is dit! Christie Barlow heeft me weten te verrassen ondanks mijn hoge verwachtingen. Het is een heerlijke verhaallijn waar je heerlijk in op gaat en enorm lekker weg leest. Het is leuk dat de verhaallijn niet enkel de liefde en het verleden van Felicity en Fergus kent, maar ook een verhaallijn over het redden van het stadje Heartcross. Door deze afwisseling en de heerlijke schrijfstijl wist het verhaal me van het begin tot het einde te boeien. Het einde is goed afgerond en het ultieme feelgood einde. Ik ben enorm benieuwd wat deel twee van deze serie gaat brengen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page