top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Wende - Het magnoliahof 4 – Susan Muskee

Deze serie stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Na deel 1, 2 en 3, op naar deel 4!

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789047206323 | 12 oktober 2022 Speelduur: 04:18:00 minuten | Voorlezer: Susan Muskee | Uitgeverij Loft Books | Prijs €6,99


Voor het lezen:

Na de eerste drie delen, is het nu tijd voor het verhaal van Wende. Ik moet zeggen dat ik ondanks het beluisteren van de eerste drie delen nog weinig inzicht en gevoel van Wende heb gekregen. Terwijl in ieder deel toch het personage voor het volgende deel wat meer werd geïntroduceerd is dat bij Wende niet het geval geweest. Ik ben daardoor erg benieuwd hoe Susan Muskee dit deel verder laat aansluiten op de serie. Doordat ik het derde deel van Betty geweldig vond, heb ik hoge verwachtingen en ben ik benieuwd of het verhaal van Wende dit gaat overtreffen.

 

Het verhaal:

Een feelgood serie over vier ondernemers met een zaak aan pittoresk plein. Dit deel gaat over de wol fanaat Wende. Op het Magnoliahof lijken de nieuwe relaties tot bloei te komen. Helaas zit het voor Wende in de liefde niet echt mee. Ze doet verwoede pogingen om de liefde aan de haak te slaan, maar alles lijkt in een groot fiasco uit te lopen. Gelukkig gaat het met haar wolwinkel enorm goed en ook de nieuwe cursus armbreien is een groot succes. De winterfair voor het plein is in aantocht en Wende neemt de organisatie hiervan weer voor haar rekening, helaas is Robert de nieuwe eigenaar van de boekwinkel minder enthousiast over haar plannen. Wende kan Robert niet uitstaan maar is vastbesloten om van de winterfair een succes te maken. Zal er toch nog wat gaan groeien tussen de ondernemers?

 

Mijn ervaring:

Het is onwijs leuk dat Susan Muskee haar eigen boekenserie heeft ingesproken, hierdoor weet ze perfect de klemtoon en intonatie op de juiste plekken in het verhaal te leggen. Daarbij heeft Susan Muskee een heerlijke en prettige stem en spreektempo. Ze weet het verhaal zo in te spreken en dat gecombineerd met haar vlotte, krachtige en levendige schrijfstijl dat je helemaal in het verhaal wordt meegezogen.


Wende is tot in dit deel voor mij een vrij onbekende persoon. Ik moet eerlijk zeggen dat ze bij haar enorm de grijze muis en huismoeke gevoel had gekregen, maar niets was minder waar, waardoor Susan Muskee met haar heerlijke, luchtige en mooie verhaallijn me heeft weten te verrassen. Het is onwijs knap hoe ze vier enorm verschillende persoonlijkheden op een gave manier in de serie heeft weten te verwerken en je keer op keer weet te verrassen met een nieuw en mooi verhaal, dat wel samen echt een eenheid voelt. Het verhaal kent veel leuke wendingen waardoor het je weet te boeien tot het heerlijke op en top feelgood einde.


Wende, het vierde en laatste deel van Het Magnoliahof, wist me door de persoonlijkheid en de verhaallijn die ze Wende heeft gegeven te verrassen. Het ogenschijnlijk saaie karakter wist me enorm te verrassen en tot bloei te komen in haar eigen verhaal. Het is leuk hoe de personages uit de vorige delen allemaal weer hun rol spelen in dit deel. Het wist niet het verhaal van Betty te overtreffen, maar ik kan niets anders concluderen dan dat ik ook van het verhaal van Wende van het begin tot het einde genoten heb. Deze heerlijke serie is echt een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page