top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Wie ik gisteren was - Pamela Sharon

Ik heb niet echt verwachtingen van het boek. Ik hoop gewoon dat het een leuk boek gaat zijn, waar ik van ga genieten.Nederlands | Paperback | 9789048859450 | Druk: 1 | maart 2021 | 320 pagina's


Beschrijving:

Een heerlijke Young Adult, over jezelf kwijtraken in de digitale wereld.

We volgen het leven van Yara. Yara wordt gediagnostiseerd met CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom). Ze wil dit niet accepteren, ze is zeventien en heeft andere plannen met haar leven dan ziek zijn, al helemaal niet chronisch. Ze heeft een lieve hechte familie en een goede band met haar broertje Corey en zus Tessa, maar ze laat hen niet toe om haar te helpen. In plaats daarvan vlucht Yara weg in de digitale wereld. Ze ontdekt Evol een hyperrealistisch spel waarin ze zelf de hoofdrol speelt. Hier is Yara niet ziek en kan ze alles doen wat ze wil doen. In het spel ontmoet ze Amir, met wie ze op zoek gaat naar de mysterieuze rook die in deze digitale wereld de stad en inwoners bedreigt.

Tegelijkertijd ontmoet ze in het echte leven Finn, die haar probeert uit de virtuele wereld te trekken waar Yara steeds vaker in weg vlucht. Hij probeert haar te laten inzien dat het leven ook leuk kan zijn met het hebben van een chronische aandoening, zoals CVS.

Yara’s vrienden en familie maken zich ernstige zorgen om haar gezondheid die vanwege haar ontkenning erger lijkt te worden. Zou Yara nog wel terug willen keren naar de realiteit?

 

Voor het lezen:

Ik heb niet echt bepaalde verwachtingen van dit boek. Ik lees dit boek met de @ileesclub op instagram. Daar lezen we eigenlijk altijd wel boeken die me heel erg aanspreken en die ik leuk vindt, dus ik verwacht dat ze ook nu vast weer een goede keuze gemaakt hebben.

De cover ziet er in ieder geval uitnodigend uit en na het lezen van de tekst op de achterzijde wil ik graag direct beginnen met lezen.


Tijdens het lezen: Ik zit gelijk lekker in het boek, de schrijfstijl is modern, krachtig en vlot en het boek leest heerlijk weg.


Conclusie: Het verhaal leest heerlijk weg, en je verdwijnt snel totaal in het leven en de leefwereld van Yara. Het is enorm aangrijpend wat Yara mee maakt en moet verwerken. Want wie van pas zeventien jaar, wil nu chronisch ziek zijn en een ander leven moeten leiden als haar omgeving, vrienden en klasgenootjes.

Yara sluit zich hierdoor af van de buitenwereld en zoekt haar toevlucht in het hyperrealistische spel Evol. Hierin is ze niet ziek en kan ze doen en laten wat ze wilt. De schrijfstijl van Pamela is vlot, modern en krachtig. Ze weet het personage Yara echt enorm goed te beschrijven waardoor dat je je helemaal kan identificeren met Yara. Hierdoor krijg je een goed idee wat de struggles van deze chronische ziekte voor haar lichamelijk en geestelijk doen. Je kan hieruit goed opmaken dat Pamela onderzoek gedaan heeft op verschillende manieren naar deze chronische aandoening en je hierdoor een goed realistisch beeld krijgt. Ik heb meerdere keren met tranen in mijn ogen gezeten tijdens het lezen van het boek.


De manier hoe Pamela het verhaal weet te switchen tussen het echte leven en het virtuele leven van Yara doet ze enorm goed en verstoord het verhaal niet. Ik vind dat het elkaar goed aanvult. Het zijn op deze manier echt 2 verhalen/levens die samen 1 vormen.

Pamela schrijft met passie, emotie en de nodige humor, waardoor het boek leuk en boeiend blijft om door te blijven lezen. Ik heb het boek dan ook in 1 dag uitgelezen. Dus dat zegt genoeg toch!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
1 weergave

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page