top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Wie is er nu gek? – Gytha de Boer

Van Uitgeverij Elikser werd ik verrast om deze veelbelovende roman te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789463655590 | 25 juli 2023 | 262 pagina's Uitgeverij Elikser | Prijs €22,50


Voor het lezen:

De eerste misdaadroman van Gytha de Boer. Voor mij is Gytha de Boer nog een onbekende schrijfster, maar ik ben erg nieuwsgierig naar haar schrijfstijl. Ik heb dus geen enkel idee wat ik kan en moet verwachten. De intrigerende en uitnodigende cover maken me wel nieuwsgierig naar het boek. Het beeld van een wat duistere afgelaten gang waarover een vrouw dwaalt. De typografie past mooi bij het beeld.

 

Het verhaal:

Op een ochtend wordt Joyce uit haar woning geplukt. Ze wordt gedwongen opgenomen in een psychiatrische privékliniek. Het zou in opdracht zijn van haar behandelend psychiater, alleen Joyce staat helemaal niet onder behandeling. Wat is er aan de hand? Eenmaal in de kliniek gaat ze op onderzoek en komt ze tot de ontdekking dat ze niet de enige vrouw is die onder dwang is opgenomen en is opgesloten. De psychiater lijkt bijzondere beweegredenen te hebben om deze vrouwen in zijn privékliniek te behandelen. Joyce ontdekt beetje bij beetje hoe groot de nachtmerrie is waarin ze is beland. Maar hoe komt ze hier uit?

 

Mijn ervaring:

Gytha de Boer heeft een enorm vlotte, meeslepende en levendige schrijfstijl. Doordat het verhaal begint met de "ontvoering" van Joyce uit haar woning en wordt opgesloten in een psychiatrische privékliniek is het zo heftig en goed geschreven, dat Gytha de Boer me gelijk het verhaal in weet te trekken.

Het verhaal is geschreven vanuit Joyce, hierdoor kan je helemaal meegaan in haar gevoelens, gedachten en emoties. Gytha de Boer het personage enorm goed neer te zetten en uit te diepen. Je voelt als lezer echt de nachtmerrie waarin ze is beland. Dit maakt dat het verhaal echt intens en heftig. Naast Joyce zijn ook de andere personages goed neergezet. Met name de psychiater Frederick, hij laat echt mijn nekharen keer op keer omhoog gaan.


De verhaallijn weet door het heftige begin je direct mee te trekken het verhaal in. Dan bouwt de spanning en heftigheid zich enorm goed op. De wendingen en gebeurtenissen zorgen ervoor dat ik het boek niet los kon laten en ik heb het boek dan ook in één avond uitgelezen. De plottwist zorgde voor een sublieme en goede draai aan het einde waardoor de verhaallijn nog sterker en beter werd. Wie is er nu gek? Is een erg goede en sterke misdaadroman. Het boek en de sterke verhaallijn wist me te verrassen. Het is vlot, levendig en meeslepend geschreven waardoor je totaal in het verhaal opgaat. De verhaallijn bevat thema's en onderwerpen die je ongetwijfeld aan het denken zal zetten. Wauw, super gaaf verhaal, echt een aanrader!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page