top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Wie niet waagt – Jeffrey Archer

Na het lezen van het derde deel, beleven er toch wat vragen onbeantwoord. Vandaar dat ik besloot het eerste deel ook te gaan lezen, aangezien hij ook beschikbaar als luisterboek, werd het het luisterboek.

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789402763270 | 24 februari 2022 | Voorlezer:Ad Knippels | Lengte 10 uur 43 minuten | Uitgeverij HarperCollins | Prijs €14,99


Voor het lezen:

Na het lezen van het derde deel van Jeffrey Archer, bleef ik toch met een hoop onbeantwoorde vragen achter. Hoogste tijd om me ook aan deel één en twee te gaan wagen, te beginnen natuurlijk met deel één. Aangezien deze ook beschikbaar was als luisterboek, vond ik dat een goed idee om tijdens de wandelingen in de natuur van te gaan genieten.

 

Het verhaal:

Het eerste deel van de serie van William Warwick. Londen, 1979. William Warwick heeft een droom voor ogen: als rechercheur aan de slag bij Scotland Yard. Zijn vader, een invloedrijke en welgestelde advocaat, is hier echter op tegen. Toch houdt dit William niet tegen om zijn droom te realiseren. Wanneer hij eenmaal zijn eerste diensten draait in de straten van Londen, is hij dan ook intens trots. William is enorm ambitieus en weet al snel op te groeien naar de afdeling kunst- en antiekcriminaliteit. Hij raakt in de ban van een van de grootste vervalsers ooit. Hij mag deelnemen aan het onderzoek naar de fraudezaak en de diefstal van een Rembrandt. Hierbij ontmoet hij de museumgids Beth en al snel is hij tot over zijn oren verliefd. Toch blijft er een groot geheim tussen hen staan en krijgt William de moeilijkste taak van zijn leven.

 

Mijn ervaring:

In dit eerste verhaal worden de personages en de verhaallijn langzaam opgebouwd. In tegenstelling tot het derde deel waarin de verhaallijn direct van start ging, weet dit eerste deel een goede basis te leggen van de verschillende personages die aan het verhaal deelnemen. Het verhaal is voor het grootste gedeelte geschreven vanuit William Warwick, waardoor ik me echt goed in het personage kan verdiepen en er in kan opgaan. Ook de andere personages worden goed en onderscheidend en uniek neergezet.


De verhaallijn is sterk en erg goed neergezet. Door de verschillende wendingen en de vele gebeurtenissen die in en rondom het leven van William Warwick spelen, verveelt het verhaal geen moment. Jeffrey Archer heeft een vlotte, levendige maar ook unieke manier van schrijven. In zijn taal en woordkeuze, weet hij het verhaal heel eigen en uniek te maken. Ook door de sterke woordspelingen krijgt het verhaal een extra dimensie. De spanningsboog bouwt zich gedurende het verhaal goed op en het verhaal weet tot aan het einde zijn kracht te behouden. Het eerste deel kent een afgerond einde, maar is eveneens een cliffhanger die je als lezer nieuwsgierig maakt naar het tweede deel.


Wie niet waagt is een sterk, origineel en goed eerste deel van een veelbelovende serie van William Warwick. De verhaallijn en de personages worden rustig opgebouwd waardoor je vervolgens goed mee de diepte van het verhaal in kan. Het is een veelzijdige verhaallijn die veel wendingen kent en me tot aan het einde weet te boeien. Ondanks het afgeronde einde, kent het boek ook een cliffhanger, waardoor je enorm graag door wilt met het tweede deel.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page