top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Wings – Aprilynne Pike

Toen ik dit boek zag, met deze betoverende cover wist ik gewoon dat ik dit boek moest lezen. Het is het eerste deel van een 5-delige serie. Ik kreeg van Dutch Venture Publishing de kans om mee te doen aan de blogtour. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789493265202 | Druk: 1 | juni 2022 | 260 pagina's Uitgeverij Dutch Venture Publishing | Prijs €18,50


Voor het lezen:

Toen ik dit boek zag, met deze betoverende cover wist ik gewoon dat ik dit boek moest lezen. Ik was ook nog eens een van de gelukkigen die bij Dutch Venture Publishing mee mocht doen aan de blogtour van dit boek wat gelijk op mijn verlanglijstje stond. De cover is betoverend mooi en ik hoop en verwacht dan ook een betoverend en goed verhaal. Daarnaast zag ik dat het boek, aangezien het een vertaling is vanuit het Engels, in het Engels al veel hoge recensies gekregen had. Het is het eerste deel van een vijfdelige serie. Aangezien ik erg graag series lees, is dat voor mij gelijk een extra pluspunt.

 

Het verhaal:

De vijftienjarige Laurel is pas verhuisd en moet na jaren thuisstudie naar een openbare school. Dit alles valt haar zwaar. Dan groeit er ook nog eens een bult op haar rug, die snel blijkt te groeien. Tot ze op een ochtend wakker wordt en ziet dat de bult is uitgekomen. Ze zijn angstaanjagend mooi... het lijken wel vleugels. Dit is onmogelijk. Wat moet ze nu? Wie kan ze vertrouwen? Wat zouden haar hippie-ouders wel niet denken? Op school is ze bevriend geraakt met de knappe jongen David, die veel weet van biologie. Ze neemt hem in vertrouwen en ze gaan samen op zoek naar haar afkomst. Al snel komt ze erachter dat ze te vondeling voor de deur van haar ouders is gelegd. Wie is ze? En misschien nog wel veel belangrijker, wat is ze?

 

Mijn ervaring:

Om te beginnen wauw! Wat een geweldig mooi en goed verhaal.


Aprilynne Pike heeft een geweldige vlotte, krachtige schrijfstijl. Daarnaast weet ze het verhaal ook enorm levendig te beschrijven waardoor je compleet in het verhaal op gaat. Ook de dialogen zijn erg sterk, waardoor het echt het geheel compleet maakt. Jen Minkman heeft het verhaal echt enorm goed weten te vertalen.

We volgen het verhaal van vijftienjarige Laurel en ondanks dat ze qua leeftijd en leefstijl enorm van mij weg staat ga ik enorm gemakkelijk in haar verhaal op. Ook de andere karakters in het verhaal en dan met name David en Tamani zijn uniek en sterk neergezet.


De verhaallijn is enorm origineel, goed en fantasierijk opgezet. Het verhaal zit zo goed in elkaar dat ik geen enkele keer twijfel of weerstand voel en de gebeurtenissen in dit verhaal in twijfel trek.

De verhaallijn is sterk en het verhaal neemt enorm veel wendingen ook veel onverwachte waardoor je het boek gewoon niet wil wegleggen. Ik heb het boek dan ook in één dag uitgelezen. Het plot had ik dan ook zeker niet verwacht en zorgt ervoor dat ik het verhaal nog meer kan waarderen.


Deze fantasy - YA is echt een geweldige aanrader. Hij heeft echt mijn al hoge verwachtingen overtroffen. Dit verhaal vraagt dan ook echt om meer. Ik wacht dan ook vol spanning op de volgende delen die vertaald door Dutch Venture Publishing gaan verschijnen, want die ga ik zeker lezen!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
17 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios

No se pudieron cargar los comentarios
Parece que hubo un problema técnico. Intenta volver a conectarte o actualiza la página.
bottom of page