top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Winter in de B&B – Kaat de Kock

Aangezien ik het boek zo veel op instagram langs heb zien komen, en hij nu in mijn bibliotheek als luisterboek te luisteren is, lijkt me het een perfect moment op dit boek te gaan ontdekken.

Nederlands | Luisterboek | 9789179957728 | december 2021 | Verteller: Chava voor in 't Holt | Uitgeverij Hamley Books


Beschrijving:

Als Hanne, een twintiger die in een klein appartementje in de stad woont en probeert rond te komen van het loon dat ze verdient met een baan waar ze een hekel aan heeft, te horen krijgt dat ze een vakantiehuis in de Ardennen heeft geërfd, weet ze niet wat haar overkomt. Als het 'vakantiehuis' een grote villa met gigantische tuin blijkt te zijn, heeft ze geen idee wat ze met zo'n huis aan moet. Tot haar moeder haar ervan overtuigt om een bed & breakfast te beginnen. Samen trekken ze naar de Ardennen en proberen ze een nieuw leven én een zaak op te bouwen. Maar niet iedereen ziet hen even graag komen. Toch doet Hanne er alles aan om het respect van de plaatselijke bewoners en vooral dan van die héél knappe klusjesman te winnen.

 

Voor het luisteren: Ik heb het boek al veel langs zien komen op instagram en facebook. De reacties zijn erg positief en met de feestdagen en de wintermaanden in het vooruitzicht lijkt me dit het perfecte boek om te luisteren tijdens een heerlijke koude wandeling in het bos.


Conclusie:

Zonder enige moeite volg ik het leven van Hanne en vorm ik al snel steeds meer een band met de hoofdpersoon. De vertelstem is erg prettig en aangenaam om naar te luisteren. Hanne heeft het niet gemakkelijk met zichzelf en het leven dat ze op dat moment leeft. Wanneer het voor Hanne nog verder fout dreigt te lopen, erft ze ineens een Villa in de Ardennen. Met haar moeder gaat ze op ontdekking, want ze kunnen het niet geloven. Door deze erfenis opent er een nieuwe mogelijkheid voor Hanne om een nieuwe start te gaan maken en zo besluit ze om samen met haar moeder er een B&B van te maken.

Het luisterboek is voor mij een eerste kennismaking met de schrijfster Kaat de Kock. Haar schrijfstijl is erg prettig en aangenaam. Het is een echt een boek van deze tijd en zeker, omdat het verhaal zich in de wintertijd af speelt, is het nu perfect leesvoer! Er zit zoals je van een feelgood-roman kan verwachten een lach en een traan in.


De verhaallijn was goed opgebouwd. Tijdens het luisteren van het boek kon ik zonder moeite de aandacht bij het verhaal houden. Wel waren de gebeurtenissen af en toe voorspelbaar, maar je hoort mij niet klagen, want ik heb echt lopen te genieten.

Het is een heerlijk luisterboek, dat zeker nu in de wintermaanden echt tot zijn recht komt.


Ik ben nu zeker benieuwd naar andere boeken die Kaat de Kock geschreven heeft.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentáře


Komentáře byly vypnuty.
bottom of page