top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Wisselkind – Lysander Mazee

De cover van de novelle maakte me enorm nieuwsgierig. Ik kreeg van Uitgeverij De Boekenvos de kans het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel.

Nederlands | E-book | 9798215643297 | 28 april 2023 | Epub zonder kopieerbeveiliging (DRM) | Uitgeverij De Boekenvos | Prijs 2,99


Voor het lezen:

De cover van de novelle maakte me nieuwsgierig. De duistere en mysterieuze silhouetten met de magisch gekleurde achtergrond geven een bijzonder en aantrekkelijk contrast. De typografie van de titel sluit hier perfect op aan. Het is mijn eerste kennismaking met Lysander Mazee dus ik ben enorm benieuwd.

 

Het verhaal: "Je bent niet de eerste die de Verdalhoeve binnen een week verlaat – op je laatste benen of tussen zes planken…"

Er heerst iets duisters op een oude boerderij op het Zweedse platteland. Niemand houdt het daar lang vol, toch is Ingmar na de oorlog vastbesloten hier te gaan wonen en een zelfvoorzienend bestaan op te bouwen. Er duiken wilde dieren op en ook in zijn dromen weet de duistere plek hem te grijzen. Dan komt er nog die vreemde zwerfjongen langs die hem zowel helpt als hem waarschuwt om weg te gaan. Wie is deze jongen? Welke keuze maar Ingmar?

 

Conclusie:

Het verhaal is geschreven vanuit Ingmar die we volgen op de tocht naar de oude boerderij waar hij een nieuw bestaan op wil bouwen. Al voor hij de boerderij bereikt komt hij in contact met Audun, die hem waarschuwt. Deze jongen blijkt steeds op de meest vreemde momenten langs te komen en is hem maar tot last dan steun.


Het is een kort verhaal dat vooral tijdens het lezen veel vragen oproept en tot het einde toe mysterieus, onheilspellend en bizar blijft. Toch weet Lysander gedurende het hele verhaal mijn nieuwsgierigheid hoog te houden dat ik toch de clue van het verhaal wil weten.


Wisselkind is een fantasierijk, mysterieus en spannend verhaal dat vooral veel vragen oproept en pas tegen het einde duidelijkheid geeft over de gebeurtenissen die plaatsvinden. Het is zeker een verrassende novelle.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page