top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Witheet – Jennifer L. Armentrout

Na de novelle Bitterzoet is het tijd voor het vervolg van deze serie, tijd voor Witheet, het verhaal van Layla.

Nederlands | Luisterboek | 9789020539073 | augustus 2020 | Verteller: Jantine van den Bosch

Speelduur: 14:52:23 | Uitgeverij Zomer&Keuning


Voor het lezen:

De novelle Bitterzoet, die de inleiding geeft op de Dark Elements serie was een goed begin. Tijd voor het eerste deel!

 

Het verhaal:

Het eerste deel van de Dark Elements serie.


De zeventienjarige Layla is half demon en half wachter én ze heeft een bijzondere gave. Met een kus kan ze namelijk de ziel uit iemand zuigen. Ze is hierdoor uniek, terwijl ze niets liever wilt dan normaal zijn. Leyla groeit op tussen de wachters, die haar leren haar demon kant te onderdrukken. Ze groeit op met Zayne, als zijnde haar broer, al koestert ze stiekem andere gevoelens voor hem. Ook al weet ze dat dit nooit mogelijk kan zijn.

Dan ontmoet Layla Roth, een knappe en mysterieuze volbloed demon. Ze voelt zich tot hem aangetrokken en aangezien hij geen ziel heeft, speelt haar gave hier geen belemmering. Ze wil bij hem uit de buurt blijven, maar als ze erachter komt dat hij meer weet over haar afkomst gaat ze hem toch vertrouwen. Is die deal wel zo slim?

 

Mijn ervaring:

Jantine was ook de vertelstem van Bitterzoet. Aangezien ik die net geluisterd heb, gaat het verhaal voor mij in één adem door. Jantine heeft een hele fijne en prettige vertelstem.


Het verhaal waar ik in de Harbinger-serie enorm nieuwsgierig naar was, wordt voor mij nu duidelijk met de Dark Elements serie. Ditmaal volgen we namelijk het verhaal van Layla.

Jennifer weet het personage Layla enorm goed neer te zetten. Als lezer/luisteraar weet je precies wat er in Layla omgaat. Hierdoor bouw je echt een band met haar op.


De schrijfstijl van Jennifer L. Armentrout is bijna filmisch te noemen, zo erg ga ik in het verhaal op. Verder schrijft ze vlot en krachtig, wat Young Adult-achtig, waardoor dat je het verhaal echt verslind. De verhaallijn heeft ook een goede opbouw, naarmate het verhaal vordert neemt de spanning toe. Het verhaal neemt veel wendingen die ik niet aan zag komen, hierdoor blijf je geboeid in het verhaal, want je wilt toch dat het allemaal goed komt met Layla.

Het plot was echt verrassend sterk, voor mij was dat echt een klapper. Ik zag het niet aankomen.


Maar na dit einde wil ik als lezer/luisteraar maar 1 ding, ik moet verder met deel 2. Ik moet weten hoe dat het verder gaat.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


I commenti sono stati disattivati.
bottom of page