top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Wolvenhart – Ina de Man

Dit luisterboek ben ik gaan opzoeken na een berichtje van Ina op facebook waarin ze haar boeken promoten. Ze maakte me erg nieuwsgierig naar haar boekenserie.

Nederlands | Luisterboek | 9788726999587 | december 2021 | Verteller: Laetitia Vandueren | Speelduur 6u 5m | SAGA Egmont | Prijs €6,99


Voor het lezen:

Na het besluisteren van Ravenburcht wilde ik gelijk door met haar tweede boek Wolvenhart. Ik ben enorm benieuwd naar welk avontuur Kaat en Eva nu weer gaan mee maken. De cover is in ieder geval enorm uitnodigend en veelbelovend. Het geeft een spannend en mysterieus gevoel weer van de twee meisje die samen voor een grafkist staan in een kerkje waar ligt door naar binnen schijnt. Ik kan niet wachten en heb goede verwachtingen na het leuke eerste verhaal.

 

Het verhaal:

Kaat en Eva kijken uit naar een rustige vakantie, maar voor ze het weten belanden ze in en spannend en gevaarlijk avontuur. De inbraak in een oude kapel op de begraafplaats lijkt eerst het werk van vandalen, maar als ze een vreemd teken vinden blijkt er meer aan de hand.Hun zoektocht naar antwoorden dompelt hen onder in de geschiedenis van Mechelen en van Margaretha van Oostenrijk. Wie is de geheimzinnige Wolvenhart en waar is de schat die in zijn graf moet liggen gebleven? Hun zoektocht is niet zonder gevaar, maar de nichtjes zetten alles op alles om hun opdracht tot een goed einde te brengen.

 

Mijn ervaring:

Ook dit verhaal is ingesproken voor de Belgische Laetitia Vandueren. Aangezien het eerste deel ook door haar is ingesproken en Ina de Man veel Belgische woorden gebruikt, sluit dit enorm goed op elkaar aan.


De schrijfstijl van Ina de Man spreekt me erg aan. Ze schrijft vlot en weet een goed tempo in haar verhaallijn te brengen terwijl er toch heel veel leerzame dingen in haar verhalen langs komen. Daarnaast houdt ze bijzonder goed rekening met haar jeugdige lezertjes door haar zin en woordkeuze. Het is echt een dynamisch verhaal, waardoor het verhaal echt enorm boeiend blijft om naar te luisteren.


Ook ditmaal gaan Kaat en Eva weer samen op avontuur. Vanuit het voorgaande deel ken je Kaat en Eva natuurlijk al, maar stel dat je dat nog niet gelezen hebt, dan zal het volgen van dit verhaal geen probleem zijn. Naast de ontzettend leuke verhaallijn stopt Ina de Man ook historische kennis en feitjes in het verhaal, wat het verhaal nog leuker maakt. Daarnaast ben je geneigd om als luisteraar met Kaat en Eva mee te puzzelen naar de mogelijke oplossing. De spanning bouwt zich enorm goed op en komt krachtig tot uiting tijdens het plot.


Wat een geweldig, leuk en spannend avontuur van Kaat en Eva was dit weer. Ik hoop echt dat er nog meer avonturen van Kaat en Eva in de toekomst gaan volgen. Dit jeugdboek is een ontzettend leuke aanrader voor iedereen die van verhalen met avontuur en geschiedenis houdt.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page