top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Wonka - Sibéal Pounder

Ik kreeg van Uitgeverij de Fontein de kans om dit magische jeugdboek te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Hardcover | 9789026169830 | 14 december 2023 | 224 pagina's Uitgeverij de Fontein | Prijs €19,99


Voor het lezen:

Een van mijn favoriete jeugdboeken aller tijden is toch wel Sjakie en de chocoladefabriek, dit boek heb ik echt vele en vele malen gelezen. Dus nu Wonka verschijnt, MOET en zou ik dit boek als een van de eerste lezen. Van Uitgeverij de Fontein kreeg ik ook nog eens een recensie-exemplaar waardoor mijn geluk al helemaal niet meer op kan. Wel heb ik mega hoge verwachtingen en sta ik te popelen om te ontdekken wat het verhaal achter Wonka en het ontstaan van de chocoladefabriek en de Oempa-Loempa mannetjes is. De cover is erg uitnodigend en toont een prachtige illustratie van een man met een reiskoffer, stok en hoed die uitkijkt naar torenhoge potten waaruit licht straalt.

 

Het verhaal:

Wonka, het fantastische en magische verhaal over een grootse uitvinder, goochelaar en chocolademaker ter wereld. Hoe groeide hij op tot de man die we nu allemaal kennen als de geweldige Willie Wonka.

Het hartverwarmende, humoristische verhaal is een prachtige mix van magie, muziek, ontroering, opwinding en vriendschap. De jonge Willy Wonka, zat van kleins af aan al choc-vol ideeën en is vastbesloten om zijn droom werkelijkheid te laten worden en de wereld van zijn chocolade te laten smullen. De mooiste dingen in het leven beginnen met een droom. Wanneer je het geluk hebt om Willie Wonka te ontmoeten, ontdek je dat alles mogelijk is.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal is geschreven door Sibéal Pounder en geïnspireerd op Roald Dahl. Het is enorm levendig, vlot en vol enthousiasme, humor en gevoel geschreven. Ook is het verhaal absoluut weer fantastisch afgestemd op de jeugdige lezertjes in woordkeuze en zinsopbouw. De woorden die gedurende het verhaal letterlijk uitvergroot worden, verhogen het speelse en vrolijke karakter van het verhaal.


We volgen het verhaal van de jonge Willy Wonka, die nadat hij zijn moeder verliest een heftige en moeilijke tijd doormaakt. Toch weet zijn droom en zijn overtuiging de droom te realiseren hem sterk en optimistisch te houden. Het is een leuk personage, dat je gelijk weet te raken. Daarbij is het enorm kenmerkend dat Sibéal Pounder hele uitgesproken karakters gebruikt zoals Roald Dahl ook doet, waardoor ze eigen eigen en unieke types worden.


Het verhaal heeft een prachtige, magische, ontroerende en mooie verhaallijn. Ik had een hoop gedacht en bedacht over hoe t verhaal van Willy Wonka gegaan zou zijn, maar zeker niet dit. De humor in het verhaal is geweldig leuk en ik heb meerdere malen erg hard om de gebeurtenissen en uitspraken moeten lachen. Sibéal Pounder weet in zijn verhaallijn ook op prachtige wijze vriendschap, de kracht van samenwerken en rouw te verwerken. Het verhaal weet je door de leuke en bijzondere wendingen en gebeurtenissen echt in zijn greep te houden. Ik heb het boek dan ook in één keer uitgelezen.


Wonka, het verhaal van de jonge Willy Wonka en de droom om met zijn eigen chocolade de harten van vele mensen te veroveren. Het is een enorm enthousiast, vlot en levendig geschreven verhaal wat magisch, fantasierijk en erg ontroerend is. Mocht je, net als ik, ook mega fan zijn van Charlie en de chocoladefabriek, dan MOET je dit ongelofelijk leuke jeugdboek absoluut gaan lezen!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page