top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Yessica's dromen – Dian van der Veer

Een boek voor echte dierenliefhebbers, daar heb ik natuurlijk oog voor. Ik kreeg van Dian de kans om haar prachtige boek te lezen en recenseren, dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789464503319 | februari 2022 | 90 pagina's | Uitgeverij Boekscout | € 16,99


Voor het lezen:

Dian vroeg me of ik haar boek wilde lezen en recenseren. Na het lezen van de beschrijvende tekst van het verhaal en het zien van de prachtige cover was ik nieuwsgierig geworden naar het verhaal van Yessica. Ik heb een grote liefde voor dieren en de natuur en dat is precies wat dit boek me beloofd. De cover is prachtig, een hele kleurrijke (helaas zie je dit niet op de e-book versie) illustratie van een prachtige natuur met zowel het land met een paard en de onderwaterwereld met dolfijnen en zeeschildpadden.

 

Het verhaal:

Een boek voor echte dierenliefhebbers. We volgen Yessica, een 9-jarig meisje dat tijdens haar zomervakantie op ranch Amigo in Puerto Rico verblijft. Yessica heeft een zedse zintuig waardoor dat ze kan communiceren met dieren. Ze krijgt tijdens haar verblijf een speciale band met Diamant, een van de pony's. Samen met haar vrienden ontdekt ze een park waar dolfijnen en zeeschildpadden niet goed verzorgd worde. Ze komen samen in actie. Zullen ze het voor elkaar krijgen om de dieren te redden?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met een introductie van alle kinderen en de medewerkers op range Amigo, waarbij kort wat over de verschillende karakters en hun uiterlijk wordt verteld, hierdoor heb je een goed beeld van de karakters in het verhaal en hun verschillende persoonlijkheden.


Het verhaal is geschreven vanuit een vertelperspectief met als hoofdkarakter Yessica. Dian heeft het karakter goed weg weten te zetten. De dromen van Yessica zijn cursief geschreven, waardoor dat je tijdens het lezen goed onderscheid kan maken tussen het verhaal en wat Yessica beleefd in haar dromen. Dian weet enorm goed een sfeer en gevoel te beschrijven waardoor dat je mee waant op range Amigo.

Het verhaal is opgedeeld in korte hoofdstukken en ze heeft goed rekening gehouden met de jeugdige lezertjes. De verhaallijn is erg leuk opgezet en doordat Yessica contact heeft met zowel het paard Diamant, dolfijn Yara en Blue, hondje Bobby en de zeeschildpadden, geeft dit in het verhaal een leuke afwisseling. Ook het element vriendschap komt in het verhaal heel sterk naar voren, haar vrienden en de mensen op range Amigo staan achter Yessica en de dieren in nood. Samen zetten zij zich in om alle dieren te redden. Het is een spannend avontuur, maar gelukkig loopt het uiteindelijk allemaal wel goed af.


De liefde voor dieren is door het hele boek bijna tastbaar en dat heeft Dian enorm goed gedaan. Het is absoluut een leuk jeugdboek wat zeker voor dierenliefhebbers een must is om eens te lezen.


Het boek is te koop via boekscout, klik hier voor de link. Leuk weetje! De royalty's ieder verkocht boek gaan naar War Child.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️




15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page