top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Yessica's reis met een orka – Dian van der Veer

Een boek voor echte dierenliefhebbers, daar heb ik natuurlijk oog voor. Ik kreeg van Dian de kans om haar prachtige boek te lezen en recenseren, dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789464503319 | februari 2022 | 90 pagina's | Uitgeverij Boekscout | € 16,99


Voor het lezen:

Ik kreeg opnieuw de kans om van Dian van der Veer haar nieuwste boek te lezen en te recenseren, dank je wel. De cover sluit prachtig aan op het voorgaande boek van Yessica, dat ik ook met enorm veel plezier las. Ik hoop op een nieuw, spannend maar vooral mooi dierenavontuur en een hoop liefde voor de natuur en de dieren.

 

Het verhaal:

Yessica is een enorm bijzonder meisje. Ze kan communiceren met dieren. Daarbij heeft ze ook voorspellende dromen. Op een nacht droomt ze van een verdwaalde orka die Noa heet. Ze komt direct in actie en weet het dier op te sporen. Samen met haar vrienden begeleidt ze de orka met een schip vanuit Puerto Rico naar de Zuidpool. Zodat de orka weer bij haar familie en vrienden is. Onderweg beleven ze spannende avonturen en dreigt er opnieuw gevaar. Zal het de vrienden lukken de orka veilig naar de Zuidpool te brengen?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal is prima als losstaand verhaal te lezen, wel moet ik zeggen, doordat ik de kinderen al kende uit het vorige boek dat het dit verhaal extra leuk maakte. Voordat het verhaal begint, wordt ieder personage op korte wijze beschreven, waardoor je van iedereen een goed beeld hebt. Het verhaal is vanuit een vertelperspectief geschreven dat Yessica, haar vrienden en de gebeurtenissen volgt. Dian van der Veer heeft een enorm levendige, vlotte maar ook warme en liefdevolle schrijfstijl, waardoor haar verhaal heel eigen en uniek is. Daarbij houdt ze enorm goed rekening met de jeugdige lezertjes en zeker als deze ook een liefde voor dieren en de natuur hebben dan kunnen ze hun pret niet op. Ze weet me weer te verrassen met een nieuw, origineel en mooi verhaal. Ditmaal gaan de kinderen een orka redden en beleven ze een spannend avontuur vanaf een schip. Er zit een heerlijk tempo in het verhaal met veel leuke, spannende en avontuurlijke wendingen en gebeurtenissen. Op prachtige wijze sluit Dian van der Veer het mooie verhaal af. Yessica's reis met een orka is een enorm mooi, liefdevol maar ook spannend avontuur van Yessica en haar vrienden. Dian van der Veer heeft een vlotte en levendige manier van schrijven en zeker als je een dierenliefhebber bent, dan moet je echt haar prachtige boeken gaan ontdekken. Ik heb wederom genoten!


Het boek is te koop via boekscout, klik hier voor de link. Leuk weetje! De royalty's ieder verkocht boek gaan naar War Child.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

12 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page