top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Ze komt te dichtbij – Kitty Huijbers

Van De verhalenfabriek ontving ik weer een heerlijke thriller novelle, super bedankt!

Nederlands | E-book | 9789461098573 | 24 december 2023 | 100 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij De Verhalenfabriek | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Ik kreeg dit boek als recensie-exemplaar van De Verhalenfabriek. Super bedankt. In de eerste instantie zou ik niet direct getrokken worden door de iets-wat saaie cover, maar de ervaring leert dat het verhaal nog altijd kan verrassen. Op de witte cover zien we een silhouet van een vrouw in het zwart waarin met witte letters de titel is geschreven. Het is het eerste boek van Kitty Huijbers dat ik ga lezen.

 

Het verhaal:

Een vrouw verschijnt bij Lieke voor de deur. Sara zou willen dat ze nooit de deur open had gedaan. Sinds die dag is alles anders. Frank en Charlotte zijn jong getrouwd en hebben drie kinderen. Charlotte is dolblij met haar gezin, maar wanneer Lieke en Sara op haar stoep zijn verandert dit. Wie zijn deze vrouwen? Waarom willen ze haar helpen? Wat heeft Frank hiermee te maken? Uiteindelijk besluit Charlotte de hulp van Sara, het loopt alleen wat anders dan verwacht. Frank heeft haar eeuwige trouw beloofd en daar zal ze hem aan houden.

 

Mijn ervaring: Het verhaal wisselt tussen de drie vrouwen Lieke, Sara en Charlotte. Deze drie totaal verschillende vrouwen zijn realistisch en voor een novelle goed weggezet. Je kan er een goed beeld bij krijgen en van met name Charlotte worden ook haar gedachten en emoties goed verwoord.


Het verhaal heeft een mooie spanningsopbouw.  Gedurende het verhaal verzamel je als lezer de puzzelstukjes die een compleet beeld van de situatie en gebeurtenissen geven. Deze onwetendheid, hield mij als lezer erg nieuwsgierig. Kitty Huijbers heeft een erg vlotte schrijfstijl, waardoor het een goed tempo in de verhaallijn zit. Hierdoor vlieg je ook door het verhaal en is het uit voordat je er erg in hebt. Wel werd ik erg verrast door het einde, hierdoor sloeg ik toch niet helemaal het boek dicht met een gevoel waarop ik gehoopt had.


Ze komt te dichtbij is een spannende en originele thriller. Het verhaal kent een mooie opbouw en als lezer puzzel je gedurende het verhaal het plaatje compleet, dit houdt je tot aan het einde nieuwsgierig. Het is vlot geschreven waardoor het verhaal gemakkelijk en fijn leest.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5

13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page