top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Zeg maar niets meer – K.R. Alexander

Ik kreeg tot mijn grote verrassing dit nieuwe boek van de Horroland serie van Uitgeverij Kluitman cadeau. Super bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | Hardcover | 9789020623925 | 15 maart 2024 | 224 pagina's Uitgeverij Kluitman | Prijs €16,99


Voor het lezen:

Ik heb een gruwelijke hekel aan poppen, dus deze horror/thriller van Uitgeverij Kluitman spreekt me enorm aan. De angstaanjagende en bloedstollende cover, waarop een pop met rode en lichtgevende ogen door de spleet van gescheurd papier doorkijkt, is een intrigerend beeld. Ik ben erg benieuwd naar dit spannende verhaal.

 

Het verhaal:

Nomi is doodsbang voor poppen, al van kleins af aan. Er ontstaat een nieuwe rage: slimme poppen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie. Wanneer Nomi een pop in handen krijgt, vindt ze ondanks haar angst ook een onverwachte vriendin in die pop. Ze noemt de pop Alice. Eindelijk is er iemand die naar haar luistert. Alhoewel, het lijkt er al snel op dat Alice haar eigen plan trekt. Ze wordt steeds gevaarlijker en Alice uitzetten lukt niet. Zal Nomi de pop te slim af zijn?

 

Mijn ervaring:

K.R. Alexander heeft een krachtige en vlotte schrijfstijl en heeft daarbij goed rekening gehouden met de jeugdige lezertjes. Het boek is geschikt vanaf ongeveer 10 jaar. Hij heeft rekening gehouden met de woord- en zinskeuze, maar heeft zich ook goed ingeleefd in de doelgroep. Het verhaal volgt de jonge en onzekere Nomi, waarin veel lezertjes zich zonder moeite goed kunnen verplaatsen. Ook de andere klasgenootjes zijn realistisch en divers neergezet.


De verhaallijn heeft een sterke spanningsopbouw, waarbij het verhaal begint met een goede basis van de opbouw van het hoofdpersonage en de huidige situatie. Dan doet de pop zijn intrede en wordt het verhaal beetje bij beetje angstaanjagender en spannender. Door de fictieve pop die tot leven komt, krijgt het verhaal wendingen en gebeurtenissen die je verrassen, je angst aanjagen en je doen gruwelen. Toch heeft het verhaal ondanks het horrorachtige en spannende verhaal ook een sterke en mooie boodschap over jezelf zijn. Waardoor ik het verhaal echt sterk en goed vind.


Zeg maar niets meer is een spannende, angstaanjagende en goede horror. Het is vlot en krachtig geschreven en kent verrassende wendingen en gebeurtenissen. Ondanks het spannende en horrorachtige verhaal vond ik dat de boodschap over jezelf zijn en je kracht vinden van K.R. Alexander een mooie onderliggende boodschap. Een mooie horror!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page