top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Zo dichtbij – Sylvia Day

Ik kreeg de kans van HarperCollins om dit boek te lezen en te recenseren. Dank je wel. Ik heb enorm hoge en goede verwachtingen van deze nieuwe roman.

Nederlands | Paperback | 9789402712261 | 05 april 2023 | 368 pagina's | Uitgeverij HarperCollins | Prijs €19,99


Voor het lezen:

Ik had al zoveel enthousiaste berichten gehoord over de schrijfster Sylvia Day, dat ze nog altijd op mijn wensenlijst stond om een boek van haar te gaan ontdekken. Met de recensenten oproep van Harper Collins kreeg ik de kans om haar nieuwe boek te lezen. Dé kans, lijkt het me zo. De cover roept een duister, sensueel en mysterieus gevoel bij me op en dat spreekt me enorm aan. Ook de combinatie van de typografie met het beeld vind ik erg sterk. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

De vrouw van Kane Black is om het leven gekomen bij een ongeluk, sindsdien voelt hij leegte. Dan ziet hij vanuit de auto een vrouw door de straten van Manhattan rijden die het evenbeeld is van zijn overleden vrouw. Hij aarzelt geen moment en neemt de vrouw mee naar zijn penthouse.

Buiten deze "nieuwe" vrouw, Lily, in zijn leven, weten ook twee andere vrouwen een dominante plek in zijn leven in te nemen. Alitah, zijn moeder kijkt argwanend toe, hoe Lily haar zoon denkt te bespelen. En Amy, Kanes schoonzus, die door een heftig verleden in moordlustige woede vervalt, vechtend voor alles wat haar beloofd is.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal is echt op geheel eigen wijze geschreven. Het is enorm sfeervol en vlot en krachtig geschreven, maar Sylvia Day laat ook heel veel gaten open tijdens het verhaal waardoor dingen onbeantwoord zijn en ze daarmee een spanning weet op te wekken.


Het verhaal kent veel personages en de hoofdstukken wisselen af van personages. In het begin was dit wat verwarrend en zorgde dat ervoor dat het even duurde voordat ik goed in de verhaallijn zat. De verhaallijn is goed opgebouwd en door de constante wisseling van de personages zorgt dat voor een verhaal dat je door vele verschillende ogen bekijkt. Wat ik goed vind is dat elk personage zijn eigen kracht en identiteit heeft. Dit merk je direct wanneer je met een hoofdstuk wisselt van personage. Het verhaal is enorm vlot en krachtig geschreven en kent enorm veel sfeer en gevoel. Met name de macht- en lustverhoudingen na elkaar toe heeft Sylvia Day enorm goed neergezet. Wel was ik erg verbaasd over het einde, voor mijn gevoel was het verhaal niet echt afgerond, waardoor ik met een gemengd gevoel het boek dichtsloeg.


Zo dichtbij, is een sfeervolle en mooie roman. Het verhaal is heel eigen en levendig geschreven, maar kent veel personages en wisselingen, waardoor het even duurde voordat ik in het verhaal zat. Sylvia Day weet op krachtige wijze macht en lustverhoudingen van verschillende personages te verwoorden, waardoor je ze als lezer echt voelt. Het wat abrupte en onverwachte einde gaf me het gevoel dat het verhaal nog niet helemaal af was.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page