top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Zomerliefde in Mermaids Point – Sarah Bennett

Ik kreeg van Dutch Venture Publishing de kans deel te nemen aan de blogtour en te genieten van deze veelbelovende feelgood. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789493265509 | 19 juni 2023 | 300 pagina's Uitgeverij Dutch Venture Publishing | Prijs €17,95


Voor het lezen:

Feelgood vind ik persoonlijk echt heerlijk om tussen de andere genres door te lezen. Ik denk doordat de verhalen vaak een positieve en niet te zware ondertoon hebben en veelal een hoop humor bevatten. De schrijfster Sarah Bennett gaat voor mij een nieuwe ontdekking worden. Maar de cover is in ieder geval veelbelovend. De heerlijke zomerse en kleurrijke illustratie van een kleurrijk dorpje met café met daarachter een strand. Dit moet haast toch een geniet-verhaal zijn.

 

Het verhaal:

In het kustdorpje Mermaids Point, runt Laurie Morgan een café. De verhalen doen de ronde dat er wezens in het water vlakbij het dorp wonen. Wanneer er een wazige foto online verschijnt, waarbij het lijkt dat het om een zeemeermin gaat, stromen de toeristen massaal naar Mermaids Point. Hierbij zit ook schrijver Jake Smith, die daar de hele zomer een huisje huurt om te werken aan zijn nieuwe boek. In ieder geval dat beweert hij te komen doen.. helaas steekt de vork anders in de steel. Jake voelt zich op zijn plek in het dorp en voelt zich enorm aangetrokken tot Laurie. Dan doet Jake een ontdekking en hij vermoedt dat er in de familie van Laurie problemen zijn. Hij staat voor een moeilijke keuze. Durft hij open en eerlijk te zijn?

 

Mijn ervaring: Sarah Bennett heeft een heerlijke levendige en vlotte schrijfstijl. Hierdoor zit er een heerlijk tempo in de verhaallijn en de gebeurtenissen en weet ze het verhaal door middel van krachtige dialogen op een prachtige manier tot leven te roepen.

We volgen het verhaal van Laurie en Jake. Vooral het personage Laurie vind ik enorm goed neergezet en ik voel als lezer al snel een enorme empathie voor deze vrouw. Het personage is realistisch neergezet en ik kan het echt waarderen dat je niet enkel een sterke vrouw ziet, maar dat ook haar onzekerheden en emoties op een mooie manier in de verhaallijn tot uiting komen.

De verhaallijn is erg leuk en origineel. Het is erg leuk hoe het verhaal van een legende hierin verwerkt is, maar ook dat de thema's van familie en liefde op een mooie manier aan bod komen. Door de wendingen blijft het verhaal leuk en boeiend en het sluit af met een heerlijk feelgood einde.


Zomerliefde in Mermaids Point, is een heerlijke, leuke en mooie feelgood. Sarah Bennett heeft een vlotte en levendige schrijfstijl, waardoor het verhaal heerlijk weg leest en op een mooie manier tot leven komt. De personages zijn goed neergezet en door de leuke wendingen is het (vrij korte) boek dan ook uit voordat je er erg in hebt.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

25 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page