top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Zondebokken en selfies – Denise Meijer

Deze veelbelovende cover van het luisterboek is zo sprekend en uitnodigend dat ik er zin in heb om het luisterboek te gaan ontdekken.

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789047207863 | 26 oktober 2022 | Speelduur: 04:18:00 minuten | Voorlezer: Jantine van den Bosch | Uitgeverij Loft Books | Prijs €6,99


Voor het lezen:

Het luisterboek heeft zo'n uitnodigende cover dat mijn nieuwsgierigheid gewekt is. Ik ben dol op feelgood, dieren en de kleur roze, laat dat hier nu allemaal samen komen. Ik ben nog niet bekend met de schrijfstijl van Denise Meijer, maar ik heb al veel lovende recensies over haar schrijfwerk gelezen dus ik ben enorm benieuwd.

 

Het verhaal:

De toekomst van Lola is van jongs af aan duidelijk; rechten studeren en werken bij het advocatenkantoor van haar moeder. Wanneer ze klaar is met haar studie en bij haar moeder werkt is het haar al snel duidelijk, dat dit niet is wat ze wil. Ze wil foodblogger worden. Er ontstaat flinke ruzie en Lola gaat het huis uit. Al snel blijkt dat haar volwassen leven haar toch een beetje tegenvalt. In een dronken bui besluit ze, om meer volgers te krijgen, een selfie te maken met een lammetje. Helaas wordt midden in de nacht bij de plaatselijke kinderboerderij langs gaan haar niet in dank afgenomen. Om het goed te maken gaat Lola iedere zaterdag aan de slag als vrijwilligster. Ze doet haar uiterste best, maar de knappe neef en de eigenaar blijven het haar lastig maken. Lola mag die neef niet, maar al snel lijkt ze toch ook andere gevoelens voor hem te krijgen. Al snel komt ze er achter dat er dingen spelen op de kinderboerderij? Wat houden de eigenaar en zijn neef verborgen?

 

Mijn ervaring:

Het luisterboek is ingesproken door Jantine van den Bosch, die een enorm aangename stem en spreektempo heeft. Daarnaast heeft Denise Meijer een enorm fijne schrijfstijl, ze schrijft op een hele natuurlijke wijze en heel vlot en krachtig en vol gevoel. Hierdoor zit ik al snel compleet in het verhaal.


Het personage Lola is enorm goed en leuk neergezet, je kan enorm goed met haar mee gaan in het verhaal. Ook de andere personages zijn enorm leuk en goed neergezet.

De verhaallijn is enorm leuk en bevat een flinke dosis humor. Iets wat ik enorm bij feelgood kan waarderen. Daarnaast blijft het verhaal enorm leuk door de bizarre en onverwachte wendingen die het verhaal blijft nemen. Het is leuk dat er naast het liefdesverhaal ook het verhaal over de kinderboerderij speelt, dit geeft het verhaal echt meer inhoud.


Zondebokken en selfies is absoluut een enorm dikke aanrader om te gaan luisteren of lezen (hij is ook verkrijgbaar als e-book). In deze feelgood kan je echt compleet op gaan en bevat daarnaast enorm veel humor. Zeker voor de dierenliefhebbers is dit een feelgood die je geluk niet op kan. Ik ga in de toekomst zeker meer van Denise Meijer lezen!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

16 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page