top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Zonder jou – Anna Thomas

Na het lezen van deel 1 was ik enorm nieuwsgierig naar de rest die nog moest volgen. Door de leuke boeken die allemaal verschijnen was ik er niet meer aan toe gekomen om de serie op te pakken. Nu ik deel 2 als luisterboek in mijn bibliotheek zag, wist ik dat dit mijn kans was.

Nederlands | Luisterboek | 9789024596294 | augustus 2021 | Verteller: Willemijn de Vries | Speelduur: 06 :14: 00 | Uitgeverij Luitingh-Sijthoff


Voor het lezen:

Na het lezen van deel 1 een lange tijd geleden ben ik er niet meer aan toegekomen om de volgende delen die verschenen mee op te pakken. Gelukkig was het boek nu als luisterboek beschikbaar in mijn bibliotheek waardoor ik eindelijk de serie kon vervolgen. Het tweede deel sluit perfect aan qua vormgeving op het eerste deel, alleen ditmaal is er voor de kleur groen gekozen. Ik vind de vormgeving van de cover erg uitnodigend en na het succesvolle deel 1 kijk ik uit naar het vervolg.

 

Het verhaal:

Linda, Judith en Ellen zouden voor altijd in Spanje kunnen blijven. Linda heeft namelijk een heel dorp gekocht: Nueva Vida! Omdat ze er een veilige haven van wil maken voor iedereen die rust zoekt, stort Linda zich volledig op de renovatie van het dorp. Zo hoeft ze ook niet aan Mark te denken, die thuis in Nederland zit en van niks weet. En ook niet aan Alejandro…

Ellen maakt zich zorgen over haar huwelijk met Nick, maar hij lijkt haar helemaal te zijn vergeten. Judith heeft steeds vaker last van duizelingen en vermoeidheid, wat is er met haar aan de hand?

 

Mijn ervaring:

Het was enige tijd geleden dat ik deel 1 van deze serie las, gelukkig duurde het niet lang voordat ik weer de draad in de serie op kon pakken. Het verhaal sluit aan op deel 1, dus wel een aanraden om echt met deel 1 te beginnen.


Willemijn heeft een prettige vertelstem en een prettig spreektempo, waardoor het verhaal fijn te volgen was. De schrijfstijl van Anna Thomas was hetzelfde als bij deel 1, heerlijk vlot en krachtig. Hierdoor zit er een lekker tempo in de verhaallijn. Ze weet alles goed te beschrijven en de goede dialogen maken het verhaal tot een levendig totaalplaatje. Je waant je zo bij de drie vrouwen in Spanje.


Het vertelperspectief wisselt per hoofdstuk tussen de 3 vrouwen en hun 3 mannen, waardoor dat je als luisteraar een overall perspectief van de situatie krijgt en ook van de gevoelens en gedachtes die in de verschillende personen omgaan.


De verhaallijn vond ik in deel 1 nog echt een opbouw van een hoop wat nog moest komen, in deel 2 ging het voor mij meer de diepte in en begon het verhaal zich steeds meer te ontwikkelen en gebeurde er veel meer. Er zitten leuke wendingen in de loop van het verhaal en het plot was verrassend.


Ik heb echt genoten van deel 2 van de Nueva Vida feelgood-serie, die voor mij nog beter was dan deel 1. Nu ik er zo lekker weer in zit, kijk ik ook uit naar wat deel 3 zal gaan brengen.

Voor iedere feelgood-liefhebber, deze serie is een leuke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page