top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Zonder schuld – Dana Smit

Deze thriller lag al te lang te wachten, eindelijk tijd om ervan te gaan genieten.

Nederlands | Paperback | 9789026362910 | 17 mei 2023 | 344 pagina's | Ambo|Anthos uitgevers | Prijs €9,99


Voor het lezen:

Ik heb al veel enthousiaste en goede recensies gelezen over deze thriller en het volgende deel van de serie. Het eerste deel lag nog altijd op me te wachten om gelezen te worden. Nu hoogste tijd. Het boek heeft door de hard blauwe kleur een opvallende cover. Het oog is een sprekend en intrigerend beeld. Ik vind de titel en schrijfster prachtig in stijl vorm gegeven met het beeld. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Het eerste deel van de Hazel Kramer-serie. Profiler Hazel Kramer wordt op een ochtend gebeld door Adam Palmer. Hij is inspecteur van de Londense politie en vraagt haar hulp bij een moordzaak. Aangekomen op het plaats delict, blijkt het slachtoffer te zijn bedolven onder een lading afval. Hierdoor zijn alle sporen van de dader uitgewist. Hazel moet hierbij denken aan een zaak uit het verleden en ze neemt Julius Bell. Hij is een meedogenloze advocaat. Hij stemt in om haar te helpen onder één voorwaarde: hij wil bij de zaak betrokken blijven. Wanneer er meer moorden worden gepleegd, lijkt de tijd te dringen. De leugens stapelen zich op. Julius, Adam en Hazel gaan op zoek naar de dader, maar Hazel ontdekt dat niemand de waarheid spreekt. Wie kan ze nog vertrouwen? Lukt het haar om de moordenaar te vinden en ten koste van wie en wat?

 

Mijn ervaring: Het verhaal begint met deel nul waarbij een hoofdstuk volgt uit de ogen van Hazel en Julius, hierdoor weet Dana Smit je direct een goed beeld te geven van de twee hoofdpersonages en hun visie en kijk op het leven.


Het verhaal is opgedeeld in meerdere delen waarin het perspectief van het hoofdpersonage wisselt. Zo zien we het verhaal door de ogen van Hazel en Julius. Het is fijn dat je een aantal hoofdstukken bij dit personage blijft, waardoor je meer binding en diepgang krijgt, maar uiteindelijk wel het verhaal vanuit verschillende perspectieven bekijkt.


Dana Smit heeft een hele levendige, vlotte en natuurlijke schrijfstijl. Hiermee weet ze het verhaal enorm tot leven te wekken, ook weet ze op sterke wijze de gedachten van Julius en Hazel in beeld te brengen. Enige opmerking was wel dat ik me soms stoorde aan Hazel, die dingen bleef herhalen in haar hoofd, waardoor het een beetje overkwam als een papegaai.


Het verhaal weet me enorm te verrassen en zit op bijzonder sterke wijze in elkaar. De heerlijke twists, wendingen en gebeurtenissen weten de spanning goed hoog te houden. Zeker naarmate er meer moorden plaatsvinden en iedereen lijkt te liegen. Buiten het goede verhaal weet Dana Smit ook op ijzersterke wijze de spanning tussen de personages in beeld te brengen. Het verhaal kruipt hierdoor echt onder je huid. Tot aan het einde toe blijft het verhaal spannend en de puzzelstukjes vallen goed in elkaar. Ook erg fijn is dat het verhaal echt volledig wordt afgerond en er geen open einden aan de zaak blijven.


Zonder schuld is een spannende, pakkende en goede thriller die echt onder je huid weet te kruipen. Het is enorm levendig, vlot en op realistische wijze geschreven, waardoor je compleet in het verhaal op gaat. Het verhaal heeft een goede spanningsopbouw en heeft verrassende twists. Een heerlijke thriller.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page