top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Zonlicht op Crystal sand – Holly Martin

Het laatste deel van de zussen van Jewel Island serie. Ditmaal het verhaal van Lyra en Nix.

Nederlands | Luisterboek | 9789020547603 | april 2022 | Verteller: Cystine Carreon | Speelduur: 13:31:32 | Uitgeverij Zomer & Keuning | Prijs €12,99


Voor het lezen:

Inmiddels heb ik het verhaal van alle drie de zussen van Jewel Island gelezen en stuk voor stuk waren de verhalen uniek, leuk en betoverend. Ik ben dan ook erg verrast en benieuwd wat dit vierde deel van de serie dan moet brengen. Aangezien er geen zussen meer zijn. Wel ben ik blij dat ik nog geen afstand hoef te nemen van Crystal Sand en ben ik enorm nieuwsgierig naar dit verhaal. Ik hoop dat het net zo leuk is als alle voorgaande delen. De cover sluit qua vormgeving met de getekende illustraties en dezelfde typografie perfect aan op alle voorgaande delen, waardoor dat je niet kan missen dat dit deel tot de serie behoort.

 

Het verhaal:

Lyra volgt haar droom. Haar droom is wonen en werken op Jewel Island en dan eindelijk lijkt haar droom werkelijkheid te worden als ze een nieuwe baan in het hotel krijgt en haar eigen cottage op het eiland vindt. Tijdens een fietstochtje over het eiland valt ze letterlijk aan de voeten van de knappe Nix. Hij schiet haar direct te hulp. Ze denkt dat ze hem ergens van kent, al kan ze het niet plaatsen. Ze brengen samen een heerlijke dag en nacht met elkaar door. Wanneer de nieuwe dag aanbreekt lijkt Nix met de noorderzon te zijn vertrokken. Lyra is enorm teleurgesteld en doet er alles aan om Nix te vergeten...

 

Mijn ervaring:

Het verhaal sluit mooi aan op de voorgaande delen. Wel moest ik even wennen dat er ditmaal een andere vertelster was die het verhaal voorlas. Cystine heeft een hele prettige stem en fijn spreektempo. De schrijfstijl van Holly Martin is heerlijk vlot en krachtig en is perfect voor een heerlijke feelgood.


Het verhaal volgt ditmaal het verhaal van Lyra en Nix, die in voorgaande delen nog helemaal niet in beeld waren. Wel doen alle andere karakters die wel meespeelde in de voorgaande delen mee, dus er is wel enige herkenning. Door deze twee totaal nieuwe hoofdpersonen kreeg ik wel een beetje het gevoel dat de serie net iets te lang is stand gehouden wordt terwijl hij eigenlijk al klaar was.


Desalniettemin is het wederom een heerlijke verhaallijn. Het is absoluut een heerlijke feelgood, wel moet ik zeggen dat bij dit verhaal het voor mij soms net iets over het randje gaat met "de ware" en "zielsverwanten", maar dat is denk ik ook echt persoonlijke smaak. Het verhaal neemt veel leuke wendingen en verveelt geen moment. Het plot is dan ook precies wat ik verwachtte.


Dit vierde deel van de 'Zussen van Jewel Island' serie, was een heerlijk zoetsappig en zomers verhaal. Wel denk ik dat ik het beter gevonden als de serie het gewoon bij de drie delen van de drie zussen gehouden had. Maar het is en blijft een heerlijke zomerse feelgood die je absoluut in de vakantiesfeer weet te brengen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5
10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page